SFC vyhlíží první domácí duel. Snad jsme fanoušky nalákali, věří Žídek

21. 3. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Lepší pozvánku na první domácí zápas fanouškům poslat nemohli. Fotbalisté Slezského FC nejprve třemi góly sestřelili Sokolov, pak vyhráli 3:0 také v Táboře. Teď už Opavští myslí na premiéru v Městských sadech, kam v sobotu dorazí Ústí nad Labem.

V Táborsku poslal Opavu do vedení hned v úvodu utkání Václav Jurečka a David Puškáč po změně stran dvěma góly upravil výsledek na 3:0 pro Slezský FC. „Až na terén to nebylo tak těžké. Podle mě jsme totiž hráli ještě lépe než v Sokolově. Ten měl pár pološancí, ale Táborsko si nevytvořilo nic. Hlavně směrem do defenzivy to bylo z naší strany hodně dobré utkání. Samozřejmě to není jen o třech obráncích, ale o tom, jak brání celé mužstvo,“ říká Jan Žídek.

Opavský trenér Roman Skuhravý v sobotu nasadil do hry také ikonu Zdeňka Pospěcha. „Když začal trénovat, věděli jsme, že jen u trénování asi nebude chtít zůstat. Nejspíš ani on sám nečekal, že už ve druhém kole nastoupí v základu. Nezapomněl ale vůbec nic. Je pro nás obrovským přínosem,“ přiznává obránce Slezského FC.

Defenziva Opavy zatím na jaře pracuje parádně – dva zápasy bez inkasované branky jsou toho jasným důkazem. „Je to hodně pozitivní. Přes zimu jsme se na tom snažili hodně pracovat, herní principy si sedaly. Nyní je to dobré, což musím zaklepat. Snad to tak vydrží co nejdéle,“ přeje si.

Díky dvěma venkovním vítězstvím si Slezský FC upevnil pozici na čele tabulky Fortuna národní ligy. „Výsledky ostatních mužstev vnímáme, ale ne že bychom je nějak extra sledovali. Musíme si to uhrát sami, a pokud to zvládneme, nemusíme se koukat na nikoho,“ má jasno Žídek.

Nyní už fotbalisté SFC ladí na první domácí zápas v jarní části sezony, ve kterém hostí Ústí nad Labem. „Už se moc těšíme. Snad jsme fanoušky dvěma výhrami nalákali, aby přišli v co největším počtu. Naším cílem je na jaře nejlépe vyprodat stadion. Snad se nám to povede co nejdřív,“ pokračuje odchovanec opavského fotbalu.

O moc lepší pozvánku svým příznivcům dát nemohli. „Snažili jsme se,“ směje se Žídek. „Domácí utkání pro nás ale nebudou lehká. Na podporu fanoušků budeme spoléhat,“ vzkazuje závěrem.


sdílet