Slezský FC hostí ústeckou Armu. Skuhravý: Potřebujeme pomoc fanoušků

23. 3. 2018
Redakce

Opava – Jeden bod ze dvou zápasů vytěžil sobotní soupeř Opavy z Ústí nad Labem. Naopak opavský tým exceloval. Nejen to ho staví do role velkého favorita. Trenér Slezanů Roman Skuhravý si dobře uvědomuje, že jeho výběr nečeká nic lehkého.

„Nekoukám, co máme za sebou. Minulost mě nezajímá. Čeká nás nový zápas, který bude těžký,“ řekl úvodem opavský trenér Roman Skuhravý. „Po dvou jasných vítězstvích je na trénincích cítit dobrá nálada. Těšíme se na to, že po pěti měsících budeme hrát před našimi fanoušky. Tím je chci všechny pozvat. Jejich pomoc potřebujeme,“ pokračuje v předzápasovém povídání opavský stratég.

„Nemohu jim slíbit, že vyhrajeme, ale slibuji, že celých devadesát minut odmakáme na maximum,“ zvedl prst šéf opavské lavičky. Hru ústecké Army má dobře nastudovanou. „Viděl jsem je v obou zápasech jara. Tento tým na ústecké poměry obrovsky posílil. Je to jen otázkou času, kdy se rozjede. K nám přijede soupeř, který nemá co ztratit. Máme ale sebedůvěru ve vlastní hru, a když budeme devadesát minut tvrdě pracovat, úspěch se dostaví,“ věří Roman Skuhravý.

Severočeši se v brance mohou opřít o ex-opavského gólmana Petra Vaška. Z Ostravy do kabiny Army dorazili také stoper Jakub Pokorný a útočník Alexandr Jakubov. „Ústí není jenom o Petru Vaškovi, který je bezesporu velmi kvalitním gólmanem. Má rychlé kraje a silný střed. Jakubov je gólovým útočníkem. Trenér Křeček změnil herní tvář týmu, nyní hraje přímočařeji,“ vypozoroval trenér Slezského FC Opava.

Jisté je, že hostům bude kvůli osmi žlutým kartám scházet Jan Peterka. Naopak Slezané jsou v plném počtu. Trénuje už i Joel Kayamba, který vynechal duel v Táboře. „Když Joel viděl, že hrál Zdeněk Pospěch, rychle se uzdravil a začal trénovat. Pozitivum je, že na Ústí jsme kompletní,“ pochvaluje si Skuhravý.

Opavský kouč má před utkání s Armou z čeho vybírat. „Jsou to příjemné starosti. Stojím si za tím, že ať postavím kohokoliv, chybu neudělám. Všichni hráči mohou naskočit do základní sestavy,“ zakončil trenér Slezského FC.

První domácí zápas opavských fotbalistů v jarní části sezony startuje v sobotu 24. března od 16 hodin.

Vstupenky na utkání si můžete zakoupit on-line přes síť Ticketportal. Zároveň žádáme o vytištění vstupenky, předejdete tak zbytečným komplikacím při nesprávném zobrazení kódu v některých typech mobilních telefonů. Pokud budete na stadionu chybět, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.


sdílet