„Smolík“ nečekal, že bude hrát. Nakonec se radoval z gólu

26. 3. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Velký návrat hlásí útočník Tomáš Smola. Po téměř čtyř měsíční pauze naskočil do ostrého zápasu a hned z toho byl vstřelený gól. Proti svému bývalému klubu z Ústí nad Labem vstřelil po centru Pavla Zavadila druhou branku. Slezský FC zvítězil 2:0.

„Byl to těžký zápas. Ústí mě nepřekvapilo, vždy proti nám hraje dobrý fotbal. Vydřeli jsme tři body, s tím musíme být spokojeni,“ vydechl si po zápase Tomáš Smola. Slezané místy působili nervózním dojmem. „Šlo o první domácí zápas jara, nervozita na nás byla znát. Nebylo to přesně, jak jsme si představovali. Těžký terén, bylo to hodně ubojované, ale máme to s nulou. Kluci v obraně odehráli opět výborný zápas,“ hledal vysvětlení devětadvacetiletý fotbalista.

S tím, že se objeví v základní sestavě, nepočítal. „Abych řekl pravdu, má nominace pro mě byla příjemným překvapením. Trenér mi to řekl den před zápasem. Moc si vážím toho, že mi dal šanci. Věděl jsem, že musím dát gól, protože kluci se v minulých utkáních trefovali. Dostal jsem se tím trochu pod tlak. Věděl jsem, že musím dát gól, díky bohu se mi to podařilo,“ podotkl Tomáš Smola.

Jeho branka přišla ve druhém poločase, prosadil se po rohovém kopu Pavla Zavadila. Jak sám přiznává, o žádný nacvičený signál nešlo. „Signálů máme dost. Nebudu ale lhát, proti Ústí jsem nevěděl, jak to budeme hrát. Viděl jsem, že kope Pavel Zavadil, připravil jsem se na to jako proti Pardubicím. Šel jsem na přední tyč a znovu to vyšlo. Dostal jsem se tam. Jenom jsem věděl, že nesmím trefit gólmana,“ usmíval se.

Další opavským soupeřem bude těžké Znojmo, na které to Opava tolik neumí. „Jdeme zápas od zápasu. Chceme vyhrát. Snad se nám to povede a zůstaneme na vítězné vlně,“ uzavřel Tomáš Smola.

Ohlasy po zápase


sdílet