Takhle se hraje o postup! Jsme hladoví. Chceme to řezat, hlásí Skuhravý

1. 4. 2018
Redakce

Opava – Vešel do šatny a pořádně si zařval. Radostí a spokojeností. Kouč Slezského FC Roman Skuhravý věděl, že jeho borci odvedli proti Znojmu skvělý výkon a vítězství v poměru 3:0 si jednoznačně zasloužili.

„Kromě desetiminutovky před naším druhým gólem, kdy jsem na hráčích trochu viděl strach o výsledek, jsem hodně spokojený. Viděl jsem obrovské zaujetí nedostat gól. Takhle se hraje o postup,“ pochvaluje si Roman Skuhravý. „Hráli jsme proti skvělému soupeři a byli jsme jasně lepší jak v ofenzivě, tak defenzivě. Hráči odvedli vynikající práci,“ dodává.

Oproti poslednímu vystoupení byl projev opavských fotbalistů na zcela jiné úrovni. „Zápas jako minule, se někdy stane. Na cestě, kterou jdeme, jsou to pro nás nové situace, ale moc dobře vím, co hráči umí. Jsem hodně spokojený, že za jsme na to za týden dokázali tak dobře zareagovat. Tentokrát to byla naše tvář,“ tvrdí trenér Slezského FC.

Ten znovu v základní sestavě udělal několik změn. „Už se k tomu moc nechci vyjadřovat. Naše mužstvo je tak vyrovnané… Navíc máme rozdílnou typologii hráčů. Tentokrát jsem chtěl ostřejší křídla a pohyblivý útok. Kluci tvrdě pracují a příležitost si zaslouží. Na tréninku pilujeme jak do ofenzivy, tak do defenzivy svůj způsob hry. Není potřeba souhra, protože kluci se dobře znají z tréninku. Vím, že když sáhnu doprava, nebo doleva, moc se to nezmění,“ pokračuje.

„Je to profesionální sport. Vím, jakou jsme si tady na druhou ligu vybudovali kvalitu a kluci fakt tvrdě pracují. Není to tom, že chci, aby si zahráli všichni, ale všichni zkrátka hrát mohou. Stříž tentokrát nebyl ani v nominaci, protože se do minulého utkání svou nervozitou úplně nedostal. Víme, jaký má potenciál. Ukázal ho za béčko, pro nás je to hráč budoucnosti,“ doplňuje Skuhravý.

Slezané na jaře září. Ovládli všechna čtyři utkání, nedostali ani gól. Konkurenti navíc ztrácí a mnozí fanoušci už Opavu vidí v první lize. „Vím, že to bude znít jako klišé, ale v tuhle chvíli opravdu koukám jen na sebe. Mám myšlenky jen na Pardubice. V tento okamžik jsme tak hladoví, že to chceme řezat hlava nehlava. Milujeme fotbal a chceme vyhrávat,“ uzavírá odhodlaně opavský kouč.


sdílet