Slezský FC v derby vyzve Třinec. Skuhravý by si přál vyprodáno

13. 4. 2018
Redakce

Opava – Před startem jara se hovořilo o tom, že Opava s Třincem si to mohou rozdat o postup. Po pěti jarních zápasech je všechno jinak. Před nedělním vzájemným duelem má výběr trenéra Romana Skuhravého na Třinecké náskok dvanácti bodů. Střetnutí bude pikantní pro hostujícího kouče Jiřího Nečka, který ve slezské metropoli působil a také hrál o postup.

„Čeká nás regionální derby. Soupeře plně respektujeme. Atmosféra bude umocněna televizními kamerami. Strašně bych si přál vyprodaný stadion,“ začal rozebírat nedělní utkání Roman Skuhravý, trenér Slezského FC Opava. „Doufali jsme, že v předprodeji si fanoušci koupí více lístků. Nyní pevně věříme, že je vykoupí na pokladnách,“ přeje si.

„Třinec měl být náš přímý konkurent v boji o postup. Momentálně ale nemá výsledky. Utkání ovšem vnímáme tak, jako by na nás ztrácel bod,“ podotkl opavský stratég.

Poslední vzájemný duel na stadionu Rudolfa Labaje skončil remízou 3:3. „Vzájemně se dobře známe. Těžko se už můžeme něčím překvapit,“ míní trenér Skuhravý.

Co by mohlo na Třinec platit? „Silná kombinační fáze,“ má jasno kouč SFC. Vzápětí ale dodává: „V poslední době tlačíme na výsledek. Chybí nám lehkost, musíme se zklidnit a na hřišti prodat to, co umíme.“

Jednou z největších hrozeb Třince jsou standardní situace. „Zahrávají výborně, hodně z nich těží. Mají precizní defenzivu a dobrou organizaci hry,“ vyjmenovává opavský kouč silné stránky třineckého protivníka.

Mezi klíčové hráče Nečkova výběru patří osmigólový střelec Václav Juřena, dále Pavol Ilko. „Velice zajímavým hráčem je i Šimon Šumbera. Hlavně směrem ke standardním situacím,“ přidal svůj postřeh Roman Skuhravý. Třinecký kouč také hodně spoléhá na Vaňka s Janoščinem.

Opava bude postrádat vykartovaného Jaroslava Svozila. „Vyrovnali jsme se s absencemi Kayamby, Jursy i Zapalače. To, že nebude hrát Svozil, jako žádný problém nevidím. Jeho absence nemá vliv na taktiku ani na způsob hry. Změny by byly kontraproduktivní,“ uzavřel Roman Skuhravý.

Duel v Městských sadech startuje v neděli 15. dubna s výkopem ve 13.30. Utkání v přímém přenosu nabídne stanice ČT sport.

Informace pro fanoušky

Žádáme diváky, aby na stadion dorazili s dostatečným časovým předstihem. Vyhnou se frontám a mohou se pohodlně usadit na stadion. Zároveň doporučujeme vzít si s sebou pouze nejnutnější věci. Nedojde tak ke zdržení kvůli osobním prohlídkám, které budou rychlejší a nezdrží ostatní návštěvníky stadionu.

Jedna z pokladen u vstupu od Střelnice bude otevřena už hodinu a půl před začátkem utkání. Brány stadionu a všechny další pokladny se otevírají hodinu před výkopem.


sdílet