Třináctka startovala na turnaji v Maďarsku

21. 4. 2018
Redakce

Opava – Třináctiletý výběr Slezského FC Opava se představil na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji v maďarské Budapešti. Do boje zasáhlo dvanáct účastníků, a to z Česka, Polska, Bulharska, Rumunska a pořádajícího Maďarska. Slezané v konečném zúčtování obsadili šesté místo.

„Máme za sebou náročný program. Čtrnáct kluků absolvovalo mezinárodní turnaj v maďarské Budapešti a pět kluků doplněných o kluky ročníku 2006 odehrálo v Ostravě mistrovské utkání proti Baníku,“ otevřel své hodnocení trenér Marcel Klajmon.

„Pobyt v Budapešti bych rozdělil na dvě části, kdy o nás bylo ze strany organizátorů z budapešťské městské části Zúglo, která je partnersky spojena s Opavou, opět skvěle postaráno. Kluci si mohli užít prohlídku budapešťského Královského hradu s nádhernou vyhlídkou na město, projížďku večerním městem, návštěvu muzea čokolády s bohatou ochutnávkou a poslední den skvělé představení Maďarského národního cirkusu,“ pochvaloval si trenér opavské třináctky.

„Ohledně sportovního programu jsem však již bohužel spokojený až tak nebyl, protože vzhledem ke kvalitě jakou máme, a o které jsem přesvědčen, je pro mne konečné celkové šesté místo včetně předváděných výkonů docela zklamáním,“ svěřil se Marcel Klajmon.

„Škoda je, že jsme nezvládli klíčové utkání ve čtvrtfinále a prohráli jej až v penaltovém rozstřelu. I když jsme byli v každém utkání jednoznačně lepším a nebezpečnějším týmem, na totálně malém hřišti jsme se proti urputně bránícím a naprosto jednoduše hrajícím soupeřům nedokázali gólově prosadit. V zápasech jsme spíše neustále soutěžili se soupeři v rychlosti a v osobních soubojích. Navzdory tomu, že jsme z nich většinou vycházeli vítězně, bohužel nám chyběl někdo, kdo by na malém prostoru individuálně přehrál soupeře, přečíslil by ho a zcela změnil situaci,“ uzavřel trenér třináctiletého výběru.

Výsledky SFC skupina:

SFC – KISE (Maďarsko) 0:0
SFC – Soroksár (Maďarsko) 2:1
Čtvrtfinále:
SFC – Ujpest TE (Maďarsko) 0:0, po penaltách 0:2
O 5. – 8. místo:
SFC – Alsórákos (Rumunsko) 4:1
O 5. – 6. místo:
SFC – BVSC Zúglo (Maďarsko) 0:1.
Celkové pořadí turnaje: 1. Ferencváros Budapešť 2. MTK Budapešť, 3. IKARUS (Maďarsko) ... 6. SFC Opava.
Nejlepší hráč turnaje: Albert Vlašánek (SFC Opava).
Sestava Opavy: Martin Blažej, Max Híreš, Filip Kokeš, Richard Kovárník, Lukáš Lazecký, Radek Ligač, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Jan Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička.






sdílet