Výsledek byl nadřazený hře. Kluci hrabali, těší Skuhravého

25. 4. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Fotbalisté Slezského FC urvali v duelu se Žižkovem všechny tři body. Po dvou remízách tak do opavské pokladnice přibyly další tři zlaté dukáty. „Chtěli jsme vyhrát kvůli sobě. V této atmosféře totiž nechceme rozdávat body,“ hlásí opavský trenér Roman Skuhravý.

„Bylo podstatné, abychom vyhráli, což se nám povedlo. Jsem šťastný, že jsme nedostali gól. Soupeře jsme nepustili do žádných příležitostí. Nechci hodnotit hru, protože výsledek jí byl tentokrát nadřazený,“ říká na úvod opavský kouč.

„V neděli jsme sice odehráli solidní utkání, ale bez drajvu do šestnáctky. Po dvou remízách jsme tentokrát chtěli uspět. Nekoukali jsme na soupeře, jestli Pardubice nebo Příbram nějak hrály. Chtěli jsme vyhrát kvůli sobě. V této atmosféře nechceme rozdávat body,“ pokračuje.

Opavští si v prvním poločase vytvořili hromadu šancí. „Měli jsme bláznivou patnáctiminutovku, že kdybychom dali pět gólů, nemohl bych se nikdo divit. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství, i když Žižkov byl sympatický. Měl šikovné hráče uprostřed a ukázal silnou kombinaci. Chvílemi jsme si s tím nevěděli rady, ale kluci hrabali. Věděli, o co jde,“ pochvaluje si Roman Skuhravý.

Ten po utkání ve Vlašimi prohlásil, že stopeři zřejmě odjeli na dovolenou na Ajlašku, která jim, soudě dle středečního výkonu, už skončila. „Tentokrát se víc soustředili na defenzivu, proto nebyli tak kreativní směrem do útoku. Jsem s nimi spokojený,“ prohodil trenér Slezského FC.

Vyhřívaní? Vážím si toho. Opavě chceme dělat čest

Opavská sestava znovu musela doznat změn. Mimo nominaci se ocitl zkušený středopolař Pavel Zavadil. „V úterý na tréninku si přitáhl lýtko. Nechtěli jsme riskovat. Doufám, že čtvrteční vyšetření dopadne dobře,“ přeje si šéf opavské lavičky. Naopak dlouhá pauza čeká obránce Jana Žídka. „Honza bohužel musí na operaci s křížovým vazem. Je to smutné, ale máme o to větší motivaci, abychom postup dotáhli. Je naším klíčovým hráčem,“ ví Skuhravý.

Ten nyní bude svou partu fotbalistů připravovat na bitvu ve Varnsdorfu. „Hráli jsme s nimi třikrát a kromě jednoho domácího zápasu to byl vždy velmi nepříjemný soupeř. Tamní prostředí, i když ho mám rád, není moc fotbalové. Bude to těžká válka, ale jsme takový kousíček od cíle, že tam musíme nechat všechno,“ velí trenér Slezského FC, kterého potěšilo rozhodnutí opavských zastupitelů. Ti totiž v pondělí schválili investici do vyhřívaného trávníku na opavském stadionu.

„Spadl mi obrovský kámen ze srdce, protože vyhřívaný trávník je alfou a omegou toho, jestli se tu liga bude moci hrát. Teď je na nás, abychom postup dotáhli. Moc si vážím jejich rozhodnutí. Budeme dělat všechno pro to, abychom dělali Opavě čest,“ slibuje Roman Skuhravý.


sdílet