Opava míří do varnsdorfské Kotliny. Čeká nás válka, ví Skuhravý

28. 4. 2018
Redakce

Opava – Ještě více se mohou v neděli přiblížit opavští fotbalisté postupu do nejvyšší soutěže. Pardubice totiž padly ve Vlašimi a Slezané mají šanci ve varnsdorfské Kotlině bodový náskok navýšit.

„Chceme ve Varnsdorfu uspět. K Varnsdorfu mám vztah. Vím, že tamější prostředí není jednoduché, tím nechci nikoho urazit,“ podotkl trenér Opavy Roman Skuhravý. „Uvidíme, s čím proti nám soupeř vyrukuje. Každopádně má šikovné hráče do ofenzivy,“ poznamenal kouč SFC Opava. „Má hráče menšího vzrůstu, vyhovuje mu brejkový fotbal. Musíme být maximálně koncentrováni. Víme, že nás čeká válka, domácím jde o hodně,“ řekl Roman Skuhravý.

Trenér Zdenko Frťala nemá špatný tým. „Ustálili stoperskou dvojici, ve které hrají Kouřil se Zierisem,“ začal opavský kouč s monitoringem soupeřovy sestavy. „Velký dojem na mě udělal odchovanec Mladé Boleslavi Daniel Kozma. Samozřejmě velkou kvalitu má i Stanislav Klobása,“ pokračoval Roman Skuhravý. Nejlepším střelcem týmu je makedonský snajpr Fahrudin Đurđević, který má na kontě sedm vstřelených branek.

Slezané nebudou v Kotlině kompletní. Chybět bude dlouhodobě zraněný stoper Jan Žídek a také Pavel Zavadil. „Musíme si poradit bez nich. Středeční výsledek nás uklidnil. Nyní chceme být úspěšní ve Varnsdorfu,“ uzavřel Roman Skuhravý.

Zápas na varnsdorfské půdě startuje v neděli 29. dubna v 17 hodin. Pokud se chystáte podpořit opavské fotbalisty přímo na severu Čech, přečtěte si také organizační informace ze strany FK Varnsdorf.

Stadion na mapě


sdílet