Dynamu máme co vracet, říká Simerský. Komu chystá dres Ronalda?

3. 5. 2018
Redakce

Opava – Bez jeho jména si základní sestavu Slezského FC umíte představit jen těžko. Z Dominika Simerského vyrostl klíčový muž opavské defenzivy. V počtu odehraných minut je vůbec nejvytíženějším hráčem SFC. Teď pětadvacetiletý borec vyhlíží sobotní šlágr s Českými Budějovicemi.

Dominiku, na jaře se vám daří. Jako jediný tým jste ještě neprohráli a postup do první ligy máte na dosah…
Je to blízko. Vnímáme, jak se nám jarní zápasy povedly. Rádi bychom skončili první. Do konce sezony nechceme prohrát ani jednou.

Po remízovém utkání ve Vlašimi trenér Roman Skuhravý prohlásil, že vy stopeři jste byli na dovolené na Aljašce. Pak jste porazili Žižkov s čistým kontem. Příjemná satisfakce, ne?
Už nám nic jiného nezbývalo. Byli jsme rádi, že to vyšlo. Doma se takhle chceme prezentovat – nastřílet co nejvíc gólů a co nejméně jich dostat. Naše defenziva je určitě lepší než na podzim, i když ve Vanďáku nějaká okénka v obraně byla.

K vaší „dovolené“ na Aljašce jste se společně s trenérem nevraceli?
S kluky jsme si to mezi sebou říkali. Trenérovi jsme to chtěli ukázat svým výkonem. Snad mu už nedáme příležitost, aby o nás v budoucnu něco podobného řekl. (směje se)

V sobotu hostíte České Budějovice, opět se dá čekat vynikající atmosféra. Určitě mnohem lepší než třeba naposledy ve Varnsdorfu…
Nedá se to srovnat. Atmosféra v Opavě pohltí nejen nás, ale i soupeře. Zápasy hned mají větší kvalitu. Fotbal je o lidech, a když přijde plný stadion, je to jedině dobře. Vybičuje nás to k lepšímu výkonu. Budeme se snažit udržet si doma svůj standard.

Dynamo je tradiční klub. Mluvilo se o něm jako o jednom z aspirantů na postup. Berete vzájemný zápas s Českými Budějovicemi prestižněji?
Mají historii a nyní je to jeden z nejlepších druholigových týmů, ale čekali jsme, že budou hrát víc nahoře. Máme jim co vracet, protože na podzim jsme v Českých Budějovicích prohráli. Chceme vyhrát, abychom potěšili naše fanoušky.

Vtipné oslavy gólů? Pozor na karty! Nesmíme to přehánět

Na podzim jste branky slavili zajímavými kreacemi. Třeba vy jste na Žižkově ukázal robota. Teď jste dlouho nic podobného nepředvedli. Jak to?
Nějak se to tak sešlo, že jsme hráli buď extrémně důležité zápasy, nebo góly padaly ve chvílích, kdy nebylo moc čas na oslavu. Samozřejmě ale něco vymyslíme. Pokud budeme mít nahrané body, bude na podobné oslavy příležitost. Na druhou stranu to nesmíme přehánět, protože hodně z nás má tři žluté karty.

Nechme fotbal stranou. Brzy z vás bude tatínek, že?
Ano. Syn by se měl narodit zhruba za tři měsíce, někdy na konci července.

Takže to bude kluk. Už jste mu vybrali jméno?
Nejspíš Dominik. Přítelkyně to tak chtěla, nic lepšího jsme zatím nenašli. (směje se) Ještě se to ale může změnit.

S trochou štěstí se syn narodí do prvoligové rodiny…
Doufejme, že ano. Snad nám postup neuteče, to by byla katastrofa.

Prý už pro svého potomka chystáte dres. Můžete prozradit, o jaký jde?
U nás v kabině je to rozdělené. Fanoušků Realu Madrid je nás pár, takže to od ostatních často schytáváme. Syn samozřejmě dostane dres Opavy i Ronalda. (směje se)


sdílet