Postupový sen naplněn! Slezský FC míří mezi elitu

13. 5. 2018
Redakce

Opava – Dlouhé čekaní skončilo a Slezský FC Opava slaví velké vítězství. Opavští fotbalisté jsou po třinácti letech znovu zpátky mezi tuzemskou fotbalovou smetánkou! Po porážce Pardubic na půdě Varnsdorfu už Slezanům postup nikdo nevezme.

Alois Grussmann: Postup je kolektivní práce

„Kluci si to mohli uhrát v sobotu sami na hřišti. Dělali všechno pro to, aby to vyšlo. Měli jsme výraznou převahu, ale druhý gól jsme nedali. Takový fotbal někdy bohužel je. Čekali jsme na další výsledky a jsem strašně moc rád, že máme tři kola před koncem zajištěný postup. Když jsem tady před lety nastupoval, postup byl jednou z mých myšlenek. Jsem šťastný, že se nám to podařilo,“ prohlásil generální manažer Slezského FC Opava Alois Grussmann.

„Jsem nesmírně rád nejen za vedení, ale i realizační tým, hráče. Je to kolektivní práce všech lidí, kteří se pohybují kolem našeho A-mužstva. Zároveň děkujeme za podporu všem, kteří nás podporovali v čele s fanoušky a městem. Bez nich bychom to nezvládli. Chci, aby si diváci užili závěr sezony a postup ve sportovní atmosféře bez zbytečných excesů,“ doplnil Grussmann.

Kapitán Kuzmanović: Těším se, až postup oslavíme společně s fanoušky

„Nevím, co k tomu říct. Je to nádhera. Před čtyřmi lety, když jsem tady přicházel, jsem do Opavy šel s tím, že v budoucnu chceme postoupit. I když jsme to v sobotu nezvládli sami, teď je hotovo. Je to úžasné,“ uvedl Nemanja Kuzmanović.

„Děkuji spoluhráčům, realizačnímu týmu, vedení i našim fanouškům. Cíl jsme splnili. Věřím, že i kvůli tomu přijde na středeční zápas co nejvíc lidí. I když se hraje v pracovní den, bylo by fantastické vyprodat stadion. Strašně se těším, až postup všichni společně oslavíme,“ dodal opavský kapitán.

Fotbalistům gratuloval i opavský primátor Radim Křupala

„Pro Slezský FC i celé město je skvělá zpráva, že se fotbalistům po dlouhé době podařilo dostat do nejvyšší soutěže. Jsem nadšený,“ pousmál se primátor statutárního města Opavy Radim Křupala. „Věřím, že záležitosti spojené s vyhřívaným trávníkem hladce vyřešíme v rozumné době. Zápasy v Opavě budou jistě velkým fotbalovým svátkem,“ dodal.

Roman Skuhravý: Chceme vyhrát celou soutěž

„Tento postup je začátkem něčeho krásného, i když mě trošku mrzí, že jsme si tento okamžik neužili na hřišti. Každopádně jde o obrovských úspěch pro nás i fanoušky. Věřil jsem, že tento tým ligu vybojuje a první tři jarní kola mě v tom utvrdila. Chceme vyhrát celou soutěž. Poslední tři kola pro mě budou velkým zrcadlem, zda v sobě mají hráči mají touhu a charakter,“ prozradil opavský trenér Roman Skuhravý.

„Udělali jsme úspěch v dlouhodobé soutěži. Nechci být euforický, ale měl jsem možnost poskládat si tým podle sebe. Vím, že ještě nejsme u konce. Pokud budeme chytří, této situace využijeme. Třeba také u mládeže,“ předeslal kouč Slezského FC.


sdílet