Opavská jedenáctka přepsala historii, skončila pátá na Ondrášovce

16. 5. 2018
Redakce

Opava – Historického úspěchu dosáhli fotbalisté opavské jedenáctky. Ve finálovém turnaji Ondráškova cupu v Českých Budějovicích obsadili skvělou pátou příčku.

Na turnaj zavítali hosté, mezi kterými byli patroni kategorie U11 Karel Poborský a Petr Kouba. Turnaje se účastnilo celkem pětadvacet družstev z celé ČR, které se do finále probojovaly z podzimních kvalifikací. Družstva byla v hlavním turnaji rozdělena do čtyř skupin po šesti týmech, kdy první dva ze základní skupiny postoupily do finálové, tzv. Zlaté skupiny.

Opavským hráčům se podařilo postoupit společně se Slavií Praha a nechat za sebou třeba Sigmu Olomouc nebo 1. FC Slovácko. Podařilo se také porazit i celkového vítěze z Hradce Králové v poměru 3:0. V konečném součtu hráči SFC Opava U11 obsadili krásné 5. místo, což je zatím historicky nejlepší umístění Slezanů v tomto turnaji.

Nejen fotbalově se dařilo opavským borcům, protože ve vědomostní soutěži Top4Football kvízu vedené Pavlem Čapkem ve znalostech z českého i světového fotbalu, si nejrychleji poradili opavští kluci Bořek Binar a René Kožík (na snímku).

„Krásný turnaj a krásný zážitek v nádherném tréninkovém areálu Složiště v Českých Budějovicích, které můžeme v Opavě jen závidět. Gratuluji klukům k obrovskému úspěchu, protože tohle byl zřejmě vrchol už tak úspěšné sezony,“ usmíval se spokojený trenér Jan Hruška mladší.

„Odehráli jsme fantastické zápasy, které fanouškům opavské mládeže doporučuji zhlédnout ze záznamů. Pocity po turnaji jsou pro nás všechny odměnou. Pro hráče, trenéry, rodiče hráčů a všechny, kteří nám drželi pěsti, to byl krásný fotbalový zážitek,“ pochvaloval si mladý kouč. „V neděli jsme z turnaje navíc odjížděli s vědomím, že už jsme prvoligoví, což byla naprostá senzace. Tímto děkujeme všem, kteří mají na postupu do ligy byť jen malinkatý podíl,“ zakončil trenér Jan Hruška mladší.

Výsledky Opavy:

SFC Opava – Junior Chomutov 0:1
SFC Opava – Slavia Praha 5:1 (Višňa 2, Binar Bořek 2, Andrle)
SFC Opava – Sigma Olomouc 2:0 (Binar Bořek, Strnadel)
SFC Opava – Cidlina 4:0 (Višňa, Gebauer, Binar Bořek, Jančík)
SFC Opava – Slovácko 1:2 (Binar Bořek)
SFC Opava – Ústí nad Labem 1:3 (Binar Bořek)
SFC Opava – FTA Praha 2:2 (Višňa, Mušálek)
SFC Opava – SKP České Budějovice 1:1 (Mušálek)
SFC Opava – Sparta Praha 1:3 (Mušálek)
SFC Opava – Pardubice 0:1
SFC Opava – Hradec Králové 3:0 (Kožík, Višňa, Andrle) Horní řada zleva: Jan Hruška (trenér), Ondřej Strnadel, Jakub Mušálek, René Kožík, Alex Klimeš, Jakub Pavlíček, Jonáš Gebauer, Florián Višňa, Miroslav Andrle, Petr Kutálek, David Sedlář (trenér).
Spodní řada zleva: Dominik Maitner, Jakub Jančík, Tomáš Haloda, Bořek Binar, David Binar, Jakub Martinák.
sdílet