Slezský FC zahájil přípravu. Nechyběly nové tváře, Pospěch končí

15. 6. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Dovolená skončila, fotbalisté Slezského FC se ve čtvrtek odpoledne poprvé sešli v šatně a ihned absolvovali společný trénink. V kabině se objevily také dvě nové tváře – Václav Juřena a Jan Řezníček.

„Už to začíná. Jsem natěšený a doufám, že i hráči. Čeká nás, doufejme, parádní sezona s českou elitou, takže se těšíme. Věřím, že se dobře připravíme,“ usmívá se opavský kouč Roman Skuhravý.

V šatně, kde zatím chyběli Tomáš Smola s Pavlem Zavadilem, přivítal i dva nové hráče. Útočníka Václava Juřenu z Třince a záložníka Jana Řezníčka z Pardubic. „Snažíme se vytipovávat hráče, kteří z našeho pohledu přerostli druhou ligu, a mají kvalitu do našeho způsobu rozestavení a hry. Tohle oba splňují. Za dva roky, co jsem tady, máme v našich poměrech nejkonkurenceschopnější mužstvo, které jsme měli. To byl náš cíl,“ vysvětluje.

Kromě dvou noviců se do Opavy vrátil také obránce Tomáš Čelůstka. Ten prožil velmi povedené jaro na hostování v Pardubicích, kde se zařadil mezi opory třetího mužstva uplynulé sezony. „Čelda má jediný úkol – chovat se tak, jako se choval půlroku v Pardubicích. Ukázal, že role lídra týmu mu jednoznačně svědčí. Věřím, že si to přenese i do této přípravy. V té chvíli je pro nás platným hráčem,“ hlásí trenér Slezského FC, který je známý svou náročností.

Pospěch hrát nebude, Kayamba řádí na Instagramu

Už před startem společné přípravy se tak hráči připravovali individuálně. Fanoušky na sociální sítích pravidelně zásoboval snímky a krátkými videi například Joel Kayamba. „Joela snad ani nechci komentovat, protože tráví víc času na Instagramu než svou individuální přípravou. Jsem na něj zvědavý, jak zvládne testy,“ zlobil se naoko Skuhravý.

Ten už nadále nebude moci počítat se Zdeňkem Pospěchem, který se na jaře vrátil k fotbalu. Zdravotní patálie mu ale nedovolují pokračovat na nejvyšší úrovni. „Rozhodl se, že do toho dále nepůjde, což respektujeme. Musíme najít nějaký způsob, abychom ho měli co nejčastěji v kabině,“ doplnil kouč SFC, který by Pospěcha rád viděl ve svém realizačním týmu.

Program letní přípravy SFC:

23. června: SFC Opava – Vítkovice (15.00, hřiště Oldřišov), SFC Opava – MŠK Žilina (18.00, Městský stadion SFC)
26. června: Nitra – SFC Opava
30. června: SFC Opava – Opole (17.00, hřiště Štěpánkovice)
5. července: Górnik Zabrze – SFC Opava
7. července: WKS Slask Wroclaw – SFC Opava (16.00, stadion Oporowska)
14. července: Skalica – SFC Opava (čas v jednání).

Program přípravy je orientační. Termíny utkání i časy jejich začátků se mohou změnit.


sdílet