Freit míří do SFC. Z Opavy jsem nadšený, hlásí nadějný mladík

2. 7. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek

Opava – Poprvé se k týmu připojil v pondělí a hned si krátce promluvil s trenérem Romanem Skuhravým. Řeč je o záložníkovi Tomáši Freitovi (na snímku uprostřed). Dvacetiletý fotbalista je třetí posilou Opavy. Do Slezského FC míří z pražské Slavie.

„Ve středu mi bylo oznámeno, že o mě Opava má zájem. Musím přiznat, že mě to potěšilo,“ svěřil se Tomáš Freit. V pátek si střihl přípravný zápas za Slavii proti Žižkovu, dokonce dal branku. „Potěšilo mě, že jsem dostal šanci v áčku Slavie. Vzhledem k velké konkurenci je pro mě ale lepší varianta hostování v Opavě. Hodně se těším, a to na skvělé fanoušky,“ podotkl mládežnický reprezentant.

Pochází z nedalekých Bolatic, do Městských sadů jde ale oklikou přes Hlučín, Baník a pražskou Slavii. „Tak už to někdy je, ale do Opavy jsem chodil občas jako divák,“ zvedá prst Tomáš Freit. „Z mého opavského angažmá měli radost i v rodině, budu více doma. I teď na soustředění jsem to měl z Bolatic jen pět minut autem,“ směje se nová posila SFC.

Ta na soustředění obývá pokoj s pardubickou klikou Janem Řezníčkem a Joelem Kayambou. „Jsem zvědavý na třetí kolo, kdy hrajeme na Slavii,“ zakončil krátké povídání.


sdílet