První kolo na Spartě? Sen, ale neporazitelná není, hlásí Puškáč

18. 7. 2018
Redakce

Petrova Ves, Opava – Generálka se Skalicí opavským fotbalistům nevyšla. Byť herně svého slovenského soupeře přehrávali, nedokázali se prosadit. Přípravu je ale ta tam. Slezané už ladí na pražskou Spartu, kde je v sobotní podvečer čeká úvodní kolo Fortuna:ligy.

„Zápas se mi těžko hodnotí, protože si myslím, že jsme byli na balonu lepší. Měli jsme dobrou kombinaci a vytvořili jsme si šance, které jsme ale neproměnili. Další příležitosti jsme nedotáhli do konce. Pak jsme dostali laciné góly,“ mrzí Davida Puškáče.

„Musíme se vyvarovat jednoduchých chyb a trochu zrychlit hru, protože to tentokrát bylo z naší strany pomalejší,“ uvědomuje si.

Teď už opavský tým přepnul svou pozornost výhradně na sobotní start ligy na pražské Letné. „Hrát první zápas na Spartě je sen. Moc se na to těším, ostatně jako všichni. Nepojedeme tam zastrašení. Odevzdáme sto procent a věřím, že uhrajeme dobrý výsledek,“ hlásí útočník Slezského FC.

Sparťané v přípravě neoslnili. Jak herně, tak výsledkově. Podobně jako SFC v generálce prohráli, když podlehli polskému Lubinu. „Všímáme si, že Sparta dlouhodobě nemá takové výsledky, jak se od ní očekává. Nejsou neporazitelní. Něco bychom tam uhrát mohli,“ věští.

„Sparta je ale pořád Sparta a my jsme Opava. Jedeme tam s pokorou. Můžeme jen překvapit, ale nesedneme si z toho úplně na pr…,“ usmívá se Puškáč.

Opava si talentovaného borce vytáhla z třetiligových Petřkovic, a nakonec z něj udělala jednu ze svých ofenzivních zbraní. Zejména v závěru jarní části sezony sypal David Puškáč gól za gólem a táhl Slezany za postupem. Kam se vyvine jeho příběh?

„Pro mě je to sen, jak se to „zvrtlo“. Hrozně moc si to užívám. Doufám, že to půjde pořád výš a výš. Liga bude samozřejmě rychlejší a důraznější, zkrátka o level výš. Chci se k tomu ale tvrdou prací promakat. Chci se pořád zlepšovat. Budu se snažit dělat maximum a pomoci týmu,“ uzavírá.


sdílet