Souhrn víkendových zápasů Slezského FC

26. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám kompletní souhrn zápasů mužstev Slezského FC Opava. Áčko doma porazilo Břeclav 2:0 a rezerva prohrála s Valašským Meziříčím. Starší dorostenci uspěli na půdě Teplic a přípravky změřily na hlavním stadionu síly s Wroclawí a Baníkem Ostrava.

Muži A

SFC Opava – MSK Břeclav 2:0 (2:0)
Branky: 19. Horka, 35. Nekuda.
Sestava Opavy: Květon – Vavřík, Horka, Dvorník, Hrabina – Metelka (76. Grussmann), Schneider (87. Wirth), Polách, Schaffartzik (46. Němec) – Nekuda (63. Komenda), Mrázek (83. Neubert). Trenér: Jan Baránek.

Jan Baránek (trenér SFC Opava): „Výsledkově nám zápas vyšel, ale herně to v první půli nebylo ideální. Dali jsme v ní sice dvě branky po standardních situacích, že však bychom předváděli super fotbal, to se říct nedá. Po změně stran jsme se trochu zlepšili, Břeclav už nebránila tolik úporně. Měli jsme tam několik brejků a snad čtyři stoprocentní šance, které jsme nedali, což je škoda. Zbytečně si to komplikujeme, pro sebevědomí kluků by bylo době, kdyby vstřelili další góly.“

Reportáž z utkání | Fotogalerie | Rozhovor s Petrem Nekudou | Videorozhovor s Lubošem Horkou (Deník) | Videorozhovor s Tomášem Poláchem (Deník) | Video – ohlasy trenérů (Deník)

Muži B

SFC Opava B – Valašské Meziříčí 0:1 (0:1)
Branka: 21. Pászto.
Sestava Opavy: Hampel – Demel, Hoza, Hrabina, Můčka – Černohorský (46. Kuzník), Wirth, Kužel, Bořucký (46. Pfleger) – Neubert, Továrek. Trenér: Jan Hruška starší.

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Utkání jsme nezvládli v prvním poločase, kdy se nám nedařilo přehrát soupeře před jeho pokutovým územím. Hosté naopak využívali brejků a hlavně standardek, ve kterých byli velmi silní. Ve druhé půli se naše hra výrazně zlepšila, přehráli jsme soupeře v poli, ale velkou slabinou byla naše finální fáze. Nedostali jsme se téměř do zakončení, a když už ano, tak jsme se svými příležitostmi nakládali velice špatně.“

Reportáž z utkání

U19

FK Teplice – SFC Opava 2:3 (0:2)
Branky Opavy: 9. P. Zagol, 11. a 65. Lavrovič.
Sestava Opavy: Godula – Mezera, M. Zagol, Macíček, Rubý (75. Žingor) – Vicherek (55. Janetzký), Wicker (67. Šindler), Rolný, Lavrovič – P. Zagol (50. Maléř), Machuča. Trenér:Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Do Teplic jsme jeli s tím, že tam chceme něco uhrát a po zisku tří bodů bude návrat ještě veselejší. Od začátku jsme hráli aktivně a tím nutili soupeře k chybám, což se nám vyplatilo a brzy jsme vedli o dvě branky. Na konci první půle jsme mohli přidat třetí gól a zápas definitivně rozhodnout, ale čistou gólovku jsme neproměnili.

Po změně stran soupeř zvýšit aktivitu a z pokutového kopu snížil na rozdíl jediné branky. Pak se sice znovu trefil Lavrovič, ale dvě minuty nato vstřelili domácí gól na 2:3, takže z toho v závěru bylo docela drama. Teplice se snažily vyrovnat, pod tlakem času však kupily chyby, díky kterým jsme se dostávali do dalších šancí. Hrál se oboustranně dobrý fotbal a naši kluci si vítězství zasloužili.“

Reportáž z utkání

U17

MSK Břeclav – SFC Opava 0:4 (0:3)
Branky Opavy: Keller, Večerek, Kirschner, Petzuch.
Sestava Opavy: Kotala – Vitoul (61. Said Sámir), Seidler, Keller, Kuzník – Berger, Večerek – Kirschner (72. Vrána), A. Helebrand, Petzuch – Adamovský (70. Džemla). Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „Jsme rádi, že jsme první mistrovské utkání zvládli. Na klucích bylo vidět, že jsou na první zápas natěšení. Do poločasu se nám podařilo odskočit soupeři na rozdíl tří branek, což nás uklidnilo. Do druhé půle jsme šli s cílem diktovat tempo hry, snažit se držet míč co nejdéle pod svou kontrolou, a vědomou kombinací si vytvářet střelecké příležitosti. To se nám dařilo jen z části. V některých případech jsme zbytečně kazili před finální a finální část. Proto jsme také ve druhé půli vstřelili jen jednu branku.

Byli jsme určitě lepším mužstvem a vítězství si zasloužíme. Musíme ale zůstat nohama na zemi, protože až soupeři z první poloviny tabulky prověří naši kvalitu. Výsledek a herní výkon proto nepřeceňujeme, ale ani nepodceňujeme.“

U16

MSK Břeclav – SFC Opava 1:3 (1:0)
Branka Opavy: Mako 2, Rychlý
Sestava Opavy: Mosler – Kovács (55. Tilkeridis), Šafrán, Černín, Paláček (55. Dluhoš) – Mako, Rychlý, Tomáško (58. Nestroj), Fojtík (41. Stuchlík) – Vrána, Barteska. Trenér: Lukáš Černín.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16):

„První poločas byl z naší strany velmi špatný. Soupeř nebyl herně lepší, ale byl daleko důraznější, což mu přineslo i lehkou územní převahu. Po chybě naší obrany, která byla velmi laciná, se soupeř dostal do vedení 1:0. I přes mírné zlepšení v posledních patnácti minutách prvního poločasu, kdy se nám podařilo vytvořit šance, které neproměnil Barteska a Rychlý, si soupeř udržel jednobrankové vedení.

Ve druhém poločase jsme přidali na důrazu a výsledkem bylo otočení zápasu v náš prospěch. Podařil se nám vstup do druhé půle, když se hlavou prosadil Rychlý a několik minut na to Mako. Soupeř se do šancí dostával velmi sporadicky a navíc patnáct minut před koncem bylo téměř rozhodnuto, kdy se po individuální akci Vrány prosadil svým druhým gólem v utkání Mako.

Bohužel se nám v utkání vůbec nepodařil první poločas, i když varování přišlo v posledních dvou přípravných zápasech, kdy první poločasy nebyly odehrány podle našich představ. Dá se říct, že vítězství bylo povinností vzhledem k postavení soupeře v tabulce, i když je nutno říct, že se nerodilo jednoduše. Soupeř podal proti podzimnímu zápasu zlepšený výkon a naopak nám utkání moc nevyšlo. V dalších duelech v sezóně je nutno hodně přidat, jinak bude převládat zklamání.“

U15

SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 0:5
Branky Opavy: 42. Zacpal, 60. Fusek.
Sestava Opavy: Vyklický – Bitomský, Kubný (42. Hartmann), Havrlant (55. Rolný), Dener – Rolný (35. Šikula), Zacpal, Musila, Červeňák – Fusek, Varyš. Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U15):

„První mistrovské utkání mělo podobný průběh, jako několik přípravných zápasů s kvalitativně stejným soupeřem. Rychle obdržené branky po hrubých individuálních chybách rozhodly utkání už v prvním poločase. V útočné fázi jsme schopni vytvořit si brankové příležitosti, i když tentokrát jejich řešení nebylo ideální, ale hlavně obranná činnost celého týmu nemá dostatečné parametry."

U14

SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:2)
Branka Opavy: Veselý.
Sestava Opavy: Škuta – Blažej, Anděl, Harazim, Bartusek – Koschatzký, Souček (50. Elbel) – Skopalík (35. Veřmířovský), Katschmarz, Fusek (42. Darmovzal) – Veselý. Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U14): „Od úvodních minut mělo utkání velmi dobrou úroveň. Po většinu zápasu byla hra vyrovnaná a oba týmy si vytvářely příležitosti pro vstřelení branky. Jak domácí, tak i hosté se snažili kombinovat a hrát konstruktivní fotbal. V první půli však proměnili hostující hráči dvě své šance, kdežto domácí pouze jednu. Ve druhé půli jsme se snažili o vyrovnání, bohužel však i přes tlak v závěru a velkou šanci ke vstřelení gólu se jim nepodařilo vyrovnat. Utkání však bylo velmi kvalitní a oba celky ukázaly dobrou herní kvalitu.“

U13

MFK Frýdek-Místek – SFC Opava 8:5 (2:1)
Branky Opavy: Tománek, Ščudla, Šafarčík, Matějíček, Krajíček.
Sestava Opavy: I. tým: Rolný, Šidlák, Guzan, Goněc, Rother, Šafarčík, Gorčica, Ščudla, Krajíček, Dušek, Schlischka. II. tým: Ondráček, Celta, Hartmann, Janjuš, Stuchlík, Buga, Návrat, Tománek, Baďura, Matějíček. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13): „Byl to velmi kvalitní zápas a mohl klidně skončit remízou anebo při troše štěstí i našim vítězstvím, ale podstata je v herním projevu kluků a schopnosti se adaptovat na fyzicky vyspělejšího soupeře. V tom jsme schopni udržet kvalitu s neustálou snahou vnutit soupeři náš styl hry založený na kvalitní práci s míčem, přímočarostí resp. rychlým přechodem do útočné fáze po kombinaci na tři až pět přihrávek a zakončením. Závěrem mohu konstatovat, že jsem spokojený.“

Podrobný komentář zobrazíte pod tímto odkazem.

U12

MFK Frýdek-Místek – SFC Opava 17:6

Přípravky U11-U8

Výběr přípravek U11 až U8 odehrál na stadionu mini-turnaj tří mužstev. Podrobnosti zobrazíte kliknutím na tento odkaz.

U7

Přípravka U7 absolvovala turnaj ve Smilovicích. Podrobnosti zobrazíte kliknutím na tento odkaz.


sdílet