Slezský FC čeká poslední domácí zápas, do Krnova přijede Orlová

6. 6. 2014
Redakce

O P A V A – Letošní sezona finišuje. Na opavské fotbalisty čeká poslední domácí zápas. Stejně jako ten předchozí se odehraje v krnovském azylu. Rozdíl je v tom, že Opava proti Orlové může nastoupit v klidu, protože postup má už jistý. Utkání startuje v <b>sobotu 7. června v 16:30</b> na stadionu v Krnově.

„Rozhodně tohle utkání nebereme jako žádný pouťák. Postup v kapse máme, ale chceme jít do druhé ligy z prvního místa,“ podotkl záložník Lumír Sedláček.

První vzájemný souboj těchto soupeřů skončil na podzim v Orlové remízou 1:1. Psal se devátý listopad. Opava šla do vedení po rohovém kopu Keresteše a přesném hlavičkovém zakončení Komendy. Bohužel Opavští vedení neudrželi. V nastaveném čase propadl do pokutového území Slezského FC dlouhý aut a Sobola překonal Hampla.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
Slezský FC Opava SK Slavia Orlová
Slezský FC Opava 1. pozice v tabulce 10. Orlová
56 získané body 35
16 – 8 – 4 výhry – remízy – prohry 8 – 11 – 9
43:21 skóre 28:29

Svěřenci trenéra Baránka tak mají svému protivníkovi co vracet. V aktuální tabulce MSFL patří Orlové s pětatřiceti body desátá příčka. Ve svém posledním vystoupení uhráli orlovští fotbalisté na domácím trávníku bezbrankovou remízu s Kroměříží.

„Zápas skončil asi zaslouženě remízou. Bylo to vyrovnané utkání. Nás těší, že jsme nedostali gól. Předchozí zápas s Třebíčí nás stál hodně sil, k tomu nehrajeme v optimálním složení, takže i ten bod má svou cenu. V MSFL se hodí každý bodík," okomentoval zápas trenér Orlové Pavel Poledník.

V současném kádru Slavie jsou i dva fotbalisté s opavskou minulostí. Jedná se o záložníky Jana Vybírala a Daniela Klimase. K velmi kvalitním hráčům patří také obránce Radomír Vlk, jenž hrával také za Dolní Benešov a byl na zkoušce i v Opavě.

Velkou kvalitou disponuje slovenský záložník Michal Tomáš nebo stoper Patrik Kaizar, kterého vedl trenér Jan Baránek v béčku ostravského Baníku. Ke stálicím týmu patří také zkušený brankář Radek Szarowaski nebo útočník Jarmil Kopel.

Bezpečnostní opatření

Na utkání jsme nuceni přijmout zvýšená bezpečnostní opatření, z nichž se diváků bezprostředně týká:

  • prodej vstupenek pouze divákům z okresů Opava a Bruntál, kdy každý návštěvník musí při vstupu na stadion spolu s lístkem na utkání předložit platný občanský průkaz, ať jej pořídil v předprodeji nebo mu byl zakoupen druhou osobou.
  • předložení platného OP i při zakoupení lístku na utkání přímo na pokladně stadionu v Krnově

Permanentní vstupenky platí i na utkání hrané v Krnově.

„Na stadionu v Krnově jsme hosté, proto vyhovíme zvýšeným bezpečnostním opatřením, abychom eliminovali případné další incidenty během utkání. Žádáme návštěvníky utkání, aby dodržovali pokynů pořadatelské služby,“ uvedl technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek bude i nadále probíhat v Městském informačním centru v Opavě a na sekretariátu klubu. Permanentky na mistrovská utkání Slezského FC samozřejmě platí i pro zápas s Orlovou na stadionu v Krnově.

Prodejní místa
  • Městské informační centrum Opava (Horní náměstí 67, 746 01 Opava) PO-PÁ 8:00 - 18:00
  • Sekretariát SFC Opava (Lipová 2, 746 01 Opava) PO-PÁ 9:00-15:00
  • Fotbalový stadion Krnov (restaurace) ÚT-PÁ 15:00-18:00

Cena všech vstupenek zůstává stejná. Jednotné vstupné činí 40,- Kč, lístek pro děti (6 - 12 let), ženy a starobní důchodce stojí 20,- Kč.

Lístky budou v prodeji i na pokladnách před zápasem, ale také na základě předložení OP.

Doprava

Po dohodě s ČD, a. s. dojde k navýšení kapacity vlakového spojení, a to:

  • ve směru do Krnova: rychlík R1124 Opava-Východ – Krnov-Cvilín, odjezd ve 14:33
  • ve směru do Opavy: rychlík R1133 Krnov-Cvilín – Opava-Východ, odjezd v 19:10
  • Parkování

    Parkování pro osobní vozidla bude možné na ulici Petrovická a v okolí stadionu. Parkoviště přímo u vstupu na fotbalový stadion (mezi fotbalovým a zimním stadionem) bude vyhrazeno pro autobusy klubů a organizátory. Proto, prosím, dodržujte pokyny pořadatelské služby.

    Sektory fanoušků

    Vstup pro fanoušky SFC Opava se nachází u pokladny vedle hlavní tribuny a sektor fanoušků SFC je po dohodě umístěn vedle střídačky hostujícího týmu (v pravém rohu z pohledu hlavní tribuny.)

    Vstup pro fanoušky hostí je přímo z parkoviště ulice Petrovická kolem hřiště s umělou trávou. Sektor hostujících fanoušků je v levé části hlavní tribuny.

    Utkání mezi Slezským FC a Orlovou má úvodní výkon na programu v sobotu 7. 6. 2014 od 16:30 hodin.

    Krnovský stadion na mapě


sdílet