Josef Dvorník: Cíl splněn, teď se musíme připravit na druhou ligu

8. 6. 2014
Redakce

K R N O V - Fotbalisté Slezského FC zvládli i druhé utkání v krnovském azylu a zcela zaslouženě porazili výběr Orlové v poměru 3:0. Poctivou práci v defenzivě opět odvedl pilíř opavské defenzivy a kapitán týmu <b>Josef Dvorník</b>, který s naprostým přehledem likvidoval útoky hostujícího mužstva.

Opava se tak po roční pauze vrací do Fotbalové národní ligy coby vítěz MSFL. „Všechno dobré! Před sezonou jsme si dali za cíl být první, což jsme splnili. Zápas jsme zvládli celkem slušně, takže jsme spokojeni,“ pousmál se Josef Dvorník.

Žluto-modrá mašina svého sobotního soupeře prakticky od začátku přehrávala a po půlhodině hry šla díky Mrázkově trefě do vedení. Když pak na startu druhé půle přidal druhý gól Schaffartzik, byl odpor Orlové definitivně zlomen.

„Začátek zápasu je pro nás vždycky složitý, než dáme gól nebo dva a uklidníme se. Myslím si, že v tomto utkání jsme byli jasně lepší,“ soudil šestatřicetiletý obránce.

Krnovský stadion zalilo v první půli ticho. Fanoušci Opavy protestovali kvůli přesunu zápasu v Mikulovicích ze soboty na úterý a fandit se začalo až po změně stran.

„Opavské fanoušky mám rád. Jsou super, jezdí za námi všude, ale myslím si, že takové nápisy jsou zbytečné. Dalo se to řešit nějakým dialogem. Nejde nám o to, abychom je ignorovali. Plně chápu, že v úterý je pro ně složitější dorazit do Mikulovic. Naštvaní mohou být, ten transparent byl výmluvný,“ řekl Dvorník a pokračoval:

„Na druhou stranu musí pochopit, že budeme hrát druhou ligu a potřebujeme si odpočinout. Každý den volna navíc je pro nás dobrý. Důležitá by nyní měla být sportovní stránka, abychom měli delší dovolenou a mohli se v klidu připravit na druhou ligu.“

Jak vypadá budoucnost tohoto zkušeného borce? Bude stále oblékat dres Slezského FC?

„Končí mi smlouva, ale mluvil jsem už s Lojzou Grussmannem (generální manažer Slezského FC – pozn. red.) a jsme domluveni na pokračování i v další sezoně. Všechno je v jednání. Jsem kmenovým hráčem Brna, a pokud nenastane problém tam, budu pokračovat v Opavě,“ prozradil klíčový muž opavské obrany.


sdílet