Opavu čeká poslední duel sezony. S MSFL se rozloučí v Mikulovicích

9. 6. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC před sebou mají poslední zápas letošního třetiligového ročníku, ve kterém vybojovali zasloužený postoup do Fotbalové národní ligy. Opavští míří na půdu třináctého mužstva tabulky z Mikulovic. Nováček MSFL, který má ve svém kádru početnou opavskou kolonii, hostí Opavu netradičně už v <b>úterý 10. června 2014 od 17:30</b>.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
FK Mikulovice Slezský FC Opava
FK Mikulovice 13. pozice v tabulce 1. SFC Opava
34 získané body 59
9 – 7 – 13 výhry – remízy – prohry 17 – 8 – 4
33:51 skóre 46:21

Mikulovický tým vede zkušený kouč Antonín Mura a brankářskou jedničkou jeho týmu je dvaadvacetiletý brankář Michal Karabina. V obraně nejčastěji nastupují hráči s opavskou minulostí – Jakub Dohnálek, Roman Švrček, Radek Kuděla anebo Petr Pomp.

Záloze šéfuje zkušený Tomáš Kazár, který může nastoupit i v útoku. Po ruce má Zdeňka Eršila, nebo opavského odchovance Ondřeje Ficka s dalším bývalým hráčem Slezského FC Lukášem Krčmaříkem.

V útoku má mikulovický tým velkou personu – dravého útočníka Aleše Bestu, který se mnohým opavským fanouškům vryl nezapomenutelně do paměti gólem rukou při angažmá v Karviné. Střílet branky umí také Radovan Lokša. Ten v týmu z podhůří Jeseníků hostuje právě ze Slezského FC.

Podzimní měření sil na stadionu v Městských sadech zvládla lépe Opava, která zvítězila jednoznačně 4:0, což byla možná až příliš krutá porážka pro snaživý mikulovický výběr, jenž se ve slezské metropoli statečně držel až do závěrečné čtvrthodinky, kdy třikrát inkasoval.

Svěřenci Antonína Mury doma porazili Zábřeh, pak šťastně zvítězili na horké půdě Prostějova v poměru 2:1, ale doma s Hulínem se série výher zastavila. Mikulovičtí podlehli Hulínu 0:2 a v sobotu na půdě Hlučína prohráli po dvou trefách Hanuse a zásahu Bogdaně výsledkem 0:3.

Sportovně jsou sice Mikulovice zachráněny, jenže na veřejnost prosákly zprávy o finančních problémech klubu, kvůli kterým možná malá obec přijde o MSFL. Sám trenér Mura by měl podle všeho v úterý odkoučovat poslední zápas, který startuje v úterý 10. června 2014 od 17:30 v Mikulovicích.

Z utkání budou na serveru Onlajny.com připraveny informace o změnách stavu.

Stadion na mapě


sdílet