Kovi po Libe

16. 12. 2020
Redakce
FC Slovan Liberec
2:0 (2:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 2. z pen. Rabušic, 39. Kačaraba.
Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Pečenka – Pechanec (video).
ŽK: Hromada – Dordič.

FC Slovan Liberec

Nguyen – Fukala, Jugas, Kačaraba, Mikula – Pešek, M. Sadílek, Hromada (79. Mara), Mosquera (54. Beran) – Júsuf Hilál (54. Matoušek, 79. Koscelník), Rabušic (61. Rondič). Trenér: Pavel Hoftych.

Slezský FC Opava

Kubný – Blažej (83. Vrána), Didiba, Večerka – Hrabina, Harazim (83. Janjuš), Tiéhi, Dordić (76. Smilek), Helešic – Rataj (62. Kramář), Juřena. Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.

Liberec –

Začátek ale Opavským nevyšel. Blažej fauloval při zakončeního domácího Rabušice a rozhodčí Hrubeš nařídil penaltu ve prospěch domácích. Míč si vzal sám faulovaný Rabušic a otevřel skóre.

Na opačné straně našel Helešic svým centrem Harazima, jenž ale zblízka vystřelil těsně vedle. Pak si fantastický zákrok připsal Kubný, jenž výtečně vychytal Hromadu. Pak skvěle vytěsnil i hlavičku Rabušice. Vzápětí to ale bylo 2:0. Po rohu Mosquery Mikula hlavou přizvedl balon a Kačaraba uklidil míč do sítě.

Kubný zazářil i po hodině hry, to když vyrazil na roh střelu Matouška. Na druhé straně se dožadoval penalty Dordič, ale sudí Hrubeš zůstal klidný. Opavský gólman Kubný následně zlikvidoval i hlavičku Rondiče, a tak se už skóre nezměnilo.

Poděkování ředitele SFC Jaroslava Rovňana

„Rád bych poděkoval všem hráčům a členům realizačního týmu, jak se popasovali s utkáním v Liberci a celou nynější situací, která nebyla a není pro nikoho jednoduchá. Z mé strany jim patří velký dík za aktivní přístup, nasazení a výkon, který předvedli. Jsem za to moc rád a velice si toho vážím. Zároveň věřím, že nás tohle všechny posílí do dalších bojů, které nás čekají.“

sdílet