Slezský si doma poradil s Táborskem

30. 9. 2022
Redakce
Slezský FC Opava
1:0 (0:0)
FC SILON Táborsko

Statistiky

Branky: 48. Yunis ŽK: Yunis, Helebrand - Kone, Ledecký

Slezský FC Opava

Lasák - Kadlec, Janoščín, Bílek, Helebrand - Haitl (69. Ščudla), Rychlý, Šigut (54. Macháček), Kopečný, Kramář (90. Gorčica) - Yunis

FC SILON Táborsko

Zadražil - Plachý, Bederka, Navrátil, Kone - Kopřiva (46. Bezpalec), Kosek, Ledecký (78. Provazník), Tusjak, Varačka (62. Nešpor) - Babacar

O P A V A - Slezský FC si v 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradil doma s Táborskem 1:0. Výhru vystřelil ve 48. minutě Jakub Yunis, který proměnil penaltu.

Utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY předcházela slavnostní ceremonie. Oslavencům Davidu Baierovi, Jaroslavu Kolínkovi a Davidu Vavruškovi byly předány dárkové koše a slavnostní dresy. Slezané se po úvodním hvizdu dostali do své první šance ve 12. minutě. Po sklepnutí od Yunise se do zakončení dostal Haitl. Jeho pokus však mířil jen těsně vedle. Po individuálním průniku Kadlece se do zakončení od dvě minuty později dostal Yunis. Jeho střela však byla zblokována na rohový kop. Opavští fotbalisté byli v první půl hodině hry aktivnějším týmem, ale k dalšímu ohrožení branky Zadražila to nevedlo. Po špatné rozehrávce Zadražila se ve 30. minutě k míči dostal Kramář. Jeho střela do odkryté brány z poloviny hřiště však cíl nenalezla. Táborští se v průběhu prvního poločasu dostávali jen do náznaků svých šancí. Ty ovšem dokázala včas likvidovat opavská obrana. První ohrožení opavské brány přišlo ve 41. minutě, když se k přízemnímu centru dral Babacar. V prvním poločase se více nestalo a oba celky do kabin odcházely za stavu 0:0.

Slezané do druhého poločasu vlétli s plnou vervou a hned ve 48. minutě rozhodčí odpískal pokutový kop po faulu na Kramáře. K němu se postavil Jakub Yunis, který ji nekompromisně proměnil. Hosté zahrozili v 60. minutě ze dvou rohových kopů v krátkém sledu za sebou. Opavská obrana však tento nápor dokázala ustát. Opavští opět zahrozili v 64. minutě, kdy po centru hlavičkoval Yunis. Po něm se k zakončení ještě dostal Janoščín, ale jeho pokus Zadražil vyrazil jen na roh. Táborsko se do své největší šance dostalo v 68. minutě. Nešpor se dostal k zakončení po centru z pravé strany hřiště. Jeho střela naštěstí Lasákovu bránu minula. O minutu později se táborští dostali do zakončení znovu. I tentokrát ale nemířili přesně. Svou největší šanci na vyrovnání mělo Táborsko v 90. minutě, kdy zahrávalo standardní situaci. Centrovaný balón si ale včas našel Lasák a nebezpečí tak zažehnal. Slezané se v závěru utkání dostali do další obrovské šance. Svůj samostatný průnik ale Kopečný neproměnil. Více se už nestalo a Slezský FC si tak připisuje další tři body do tabulky po výhře 1:0.

sdílet