Slezský na závěr podzimu remizoval na Dukle

12. 11. 2022
Redakce
FK Dukla Praha
1:1 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 62. Kim - 66. Šigut ŽK: Holiš - Helebrand, Kramář, Šigut

FK Dukla Praha

Rada - Piroch, Holiš, Peterka, Šebrle (45. Matějka) - Kim, Ullman, Kozel (76. Hodek), Buchvaldek (32. Havelka), Barac - Adediran (45. Uhlíř)

Slezský FC Opava

Lasák - Kadlec, Janoščín, Bílek, Helebrand - Gorčica (88. Doleček) , Macháček, Rychlý, Šigut, Ščudla (90. Dostál) - Kramář (68. Rataj)

O P A V A - Slezský se na závěr podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozešel s Duklou Praha smírně 1:1. Jedinou branku Slezanů vstřelil Samuel Šigut.

V 7. minutě se do prvního zakončení zápasu dostal Rychlý. Jeho hlavička ale Radovu bránu minula. Rychlý se do zakončení dostal opět o tři minuty později. Jeho druhý pokus ale bohužel skončil stejně. Ve 21. minutě opavské obléhání dukelské brány skončilo rohovým kopem. K jeho exekuci se postavil Michal Bílek. Po několika odrazech se míč dostal až ke Gorčicovi, který svou střelu nedokázal umístit mezi tři tyče. K první šanci se Dukla dostala až ve 25. minutě, když se k odraže nému míči dostal Peterka. Jeho pokus ale ohrozil jen podavače míčů za Lasákovou bránou. Do největší šance prvního poločasu se dostal v 39. minutě Adediran. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti naštěstí postrádalo gólové parametry. O minutu později se do podobné situace dostal opavský Šigut, který ale z úhlu Radu nedokázal prostřelit. Více se v prvním poločase nestalo a oba týmy tak odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vyslal domácí trenér na trávník svého nejlepšího střelce. Byli to ale opavští, kteří si v 50. minutě vytvořili šanci ze standardní situace. K její exekuci se postavil Bílek a vyslal tvrdou střelu, kterou Rada s obtížemi vytěsnil mimo. V 56. minutě se do veliké šance dostal Barac, který se ocitl osamocený tváří v tvář Lasákovi. Jeho zakončení však postrádalo gólové parametry. V 62. minutě se po sérii nedůrazů opavské obrany dostal do zakončení Kim, který se nemýlil a poslal tak Duklu do vedení 1:0. Odpověď opavských netrvala příliš dlouho. O tři minuty později se po akci Ščudly prosadil Šigut, který vyrovnal na 1:1. V 74. minutě se celá spolupráce mohla opakovat. Šigut ale tentokrát nedokázal přihrávku zužitkovat. V 79. minutě se do zakončení dostal Gorčica. Jeho střela ale mířila jen vedle pravé tyče Radovi brány. V 83. minutě by blízko druhé branky Kim. Jeho zakončení ale dokázal Lasák zneškodnit. V 88. minutě se do šance dostal Matějka, ale Lasák jeho střelu chytil.

sdílet