Slezský v zasněžené Opoli zvítězil brankou Whiffena

3. 2. 2023
Redakce
Odra Opole
0:1 (0:1)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 27. Whiffen

Odra Opole

Haluch - Zemlo, Kaminski, Pingot, Spychala, Pikk - Kaminski, Nizolek, Nowak, Galan - Czaplinski

Slezský FC Opava

Lasák (46. Číž) - Kadlec, Janoščín (67. Vincour), Tsykalo, Helebrand - Bílek, Gorčica (46. Hranoš), Whiffen (77. Šeba), Dostál (57. Žídek), Šigut (67. Klejnot) - Rataj (77. Wojatschke)

O P A V A - Fotbalisté k dalšímu přípravnému utkání vyjeli do polské Opole. Proti tamní druholigové Odře zvítězili 1:0 brankou Whiffena.

Slezský v polské Opoli začal na těžkém terénu o něco aktivněji než domácí fotbalisté. Díky svému rychlému a důraznému přístupu dokázali znepříjemňovat rozehrávku Odry. Na sněhu však většin akcí na obou stranách končila jen na nákopech nebo na těžkých přihrávkách. První poločas, který nebyl na šance příliš bohatý, pročísnul až ve 27. minutě Thomas Whiffen. Ten se prosadil po akci Šiguta, který mu míč připravil na hranici velkého vápna. Whiffen si pak míč nachystal na střelu a nedal brankáři Opole šanci. Polský soupeř mohl odpovědět v závěru prvního poločasu. Lasák však dalekonosnou střelu doprostřed brány bez problémů zlikvidoval.

Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří si vytvořili několik zajímavých náznaků šancí. K zakončení se však díky poctivé opavské obraně nedostali. Největším ohrožením opavské brány byla zblokovaná střela, kterou Číž vytěsnil na břevno. Pasáž plná nepřesností a ztrát na obou stranách vykrystalizovala až k pokutovému kopu po Bílkově faulu. Ten však v 73. minutě lapil Lumír Číž, který vystihl stranu a zlikvidoval také následnou dorážku. Opavští se o slovo přihlásili o deset minut později, kdy se do akce dostalo střídající duo Šeba, Wojatschke. Zakončení Wojatschkeho se však mezi tři tyče nevešlo. O chvíli později územní dominance Slezanů mohlo vyústit ve druhou branku po centru Kadlece. Jeho centrovaný míč však Žídek v pádu nedokázal zakončit. V závěru zápasu ještě mohl skórovat Šeba, ale jeho střela z úniku nenalezla prostor mezi třemi tyčemi. Slezský si tak v polské Opoli připsal další výhru v přípravě, když udržel čisté konto a zvítězil 1:0.

sdílet