Slezský v prvním jarním kole remizoval se Sigmou

4. 3. 2023
Redakce
Slezský FC Opava
2:2 (1:1)
SK Sigma Olomouc "B"

Statistiky

Branky: 30. Rataj, 51. Helebrand - 26. Galus, 87. Uriča ŽK: 34. Helebrand, 41. Číž - 29. Bednár, 62. Dohnálek

Slezský FC Opava

Číž - Helebrand, Tsykalo, Janoščín, Kadlec - Bílek, Rychlý, Gorčica (82. Omale), Šigut, Rataj (74. Kopečný) - Yunis (82. Hranoš)

SK Sigma Olomouc "B"

Macík - Dohnálek, Chvátal, Šíp (46. Uriča), Slaměna, Zlatohlávek - Israel (58. Langer), Galus, Hadaš (58. Fiala), Spáčil - Bednár (74. Chvátal)

OPAVA - Slezský v rámci 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval s rezervou Sigmy Olomouc 2:2. Slezský neudržel vedení a po brankách Rataje s Helebrandem remizoval. Utkání v 87. minutě vyrovnal olomoucký Uriča.

Do prvního jarního kola vstoupila lépe Sigma, která si hned ve 2. minutě vytvořila obrovskou šanci. Zlatohlávek vyslal prudkou střelu, která jen těsně minula tyč opavské brány. Do prvního ohrožení olomoucké brány se Slezané dostali v 9. minutě, kdy Šigut sklepl míč pod sebe na osamoceného Yunise. Ten z hranice pokutového kopu sice dokázal zakončit, jeho střela však postrádala razanci. Ve 24. minutě se po centru Kadlece dostal k balónu aktivní Šigut, který vybojoval míč pro Yunise. Ten ještě vylepšil střeleckou pozici pro Gorčicu, který však z dobré pozice branku netrefil. Opavští poprvé kapitulovali ve 26. minutě. Sigmu do vedení poslal z penalty Galus. Slezané však pokračovali v aktivní hře a ve 30. minutě za to byli odměněni. Na Bílkův centr si vyskočil Rataj, který hlavičku umístil za Macíkova záda. Ve 43. minutě se únikem blýsknul Rataj, který po naservíroval míč Šigutovi. Ten si vylepšil pozici kličkou a ještě hledal lépe postaveného Yunise. Jeho zakončení však zablokovala olomoucká obrana. Více se toho v prvním poločase nestalo a oba týmy tak odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu vstoupili o něco lépe opavští, kteří si hned v úvodu vytvořili tlak. V 51. minutě z něj vytěžil vedoucí branku Matěj Helebrand. Ten si našel odražený balón po Bílkově standardní situaci a míč usměrnil do sítě. Slezský svou další standardní situaci zahrával v 62. minutě. Adam Rychlý se dostal nejrychleji k odraženému balónu. Jeho střela však Macíkovu bránu minula. Z následného presingu mohl těžit Yunis. Ten však trefil jen tyč. V 65. minutě vysunul Bílek Šiguta. Jeho zakončení však mířilo jen do míst, kde stál Macík. V 76. minutě Slezané zahrávali rohový kop. Po jeho exekuci se dostal k míči Jan Kadlec, který se do něj opřel se plnou vervou. Jeho střela z voleje jen těsně minula Macíkovu bránu. Sigma nakonec po zvýšené aktivitě dokázala v 87. minutě vyrovnat. Prosadil se střídající Uriča. Utkání tak skončilo nerozhodně 2:2.

sdílet