Slezský v přípravě poprvé padl

7. 2. 2023
Redakce
Slezský FC Opava
0:3 (0:1)
Grazer AK

Statistiky

Branky: 21. Vyunyk, 50. Jastemski, 71. Koller

Slezský FC Opava

Číž - Helebrand (74. Kopečný), Janoščín (74. Vincour), Tsykalo (74. Pejša), Kadlec (67. Šeba) - Bílek, Gorčica (74. Rychlý), Whiffen (74. Macháček), Ščudla, Šigut (67. Klejnot) - Rataj (74. Yunis)

O P A V A - Slezský se v dalším přípravném utkání utkal s rakouským Grazerem AK. Po neproměněných šancích v mrazivém počasí padl 0:3. Do utkání poprvé po zranění zasáhli Yunis, Macháček, Rychlý a Kopečný.

Od úvodního hvizdu se hra střídavě přelévala ze strany na stranu. Oba týmy držely balón a zápas se odehrával převážně uprostřed hřiště. První větší šanci utkání si vypracovali opavští, když se v 19. minutě do zakončení tlačil Šigut. Toho hledal svým centrem Kadlec. Míč však ještě před Šigutem stihl přizvednout obránce, čímž znemožnil Šigutovi zakončení. O tři minuty později se domácí Graz prosadil z první vážnější šance. Bílek sice stihl zablokoval střelu, ta se však smolně odrazila přímo k Vyunykovi a ten se z hranice malého vápna nemýlil. O minutu později se skóre mohlo měnit znovu. Nákop za obranu však Číž zneškodnil. Opavští mohli odpovědět ve 24. minutě, kdy se do zakončení dostal Thomas Whiffen, který ve slibné příležitosti mířil jen těsně nad bránu domácích. Opavští se drali za vyrovnáním, když se do zakončení dostal ve 28. minutě Samuel Šigut. Jeho střela po Kadlecově centru však skončila jen v náručí brankáře Grazu. Ve 39. minutě měl obrovskou šanci Helebrand, který se vyšplhal nejvýše na Bílkův rohový kop. Jeho hlavička však jen těsně minula domácí svatyni. Do největší opavské šance se dostal v závěru prvního poločasu Tsykalo, který si našel Kadlecův centr. Jeho zakončení však skvělým zákrokem zlikvidoval domácí brankář. Opavští tak po prvním poločase ztráceli na svého soupeře jednu branku.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří v 50. minutě využili zaváhání opavské obrany po autovém vhazování, a Jastemski tak zvýšil na 0:2 pro Grazer. V 52. minutě mohl snížit Whiffen, který po narážečce s Ratajem střílel zpoza velkého brankoviště. Brankář Grazeru však kryl i tento pokus. Domácí mohli odskočit na rozdíl tří branek v 56. minutě, když po rohovém kopu domácí hráč střílel z malého brankoviště. Jeho střela však opavskou bránu minula. V 64. minutě se mohli domácí radovat znovu, když se po ztrátě míče rozezněla tyč opavské brány. V 71. minutě na konečných 0:3 zvýšil ze standardní situace Koller. Opavští tak v mrazivém Grazu poprvé v přípravě padli. Grazeru AK podlehli 0:3.

sdílet