A-tým dočasně bez Mohammeda Marzuqa Yahayi

22. 10. 2023
Redakce

A-tým se bude muset do konce podzimu obejít bez služeb Mohammeda Marzuqa Yahayi. Mladý nigerijský útočník se vrátil do vlasti k dořešení administrativních a legislativních záležitostí spojených s pobytem v České republice.

,,Mohammed dorazil do Opavy v červenci na tříměsíční testy, během kterých uspěl a již začátkem srpna s klubem uzavřel profesionální smlouvu. Vzhledem k tomu, že do Česka dorazil na krátkodobé vízum, tak jsme počítali s tím, že ho budeme mít k dispozici pouze po omezený úsek podzimní části sezony a následně bude muset odcestovat do Nigérie, aby si mohl vyřídit dlouhodobé vízum. Nyní tedy musí zažádat o udělení dlouhodobého víza, přičemž na Velvyslanectví České republiky v Abuji měl již na 19.října předem domluvený pohovor, kterým musí každý žadatel projít. Ambasáda má následně tři měsíce na zpracování žádosti. Pokud vše půjde dobře, tak by se měl v zimě zapojit do přípravy na jarní část sezony," uvedl trenér Miloslav Brožek.

Žádost o udělení dlouhodobého víza je nezbytné podávat vždy osobně, přičemž žádost o dlouhodobé vízum za účelem vyžadujícím pobyt na území ČR delší než tři měsíce lze podat pouze na zastupitelském úřadě ČR v zahraničí, a to pouze na zastupitelském úřadu ve státě, jehož jste občanem, popřípadě jenž vydal váš cestovní doklad,.

Standardní lhůta pro vyřízení žádosti o udělení dlouhodobého víza pak je 90 dnů.


sdílet