V osmifinále MOL Cupu nás čekají Velvary

15. 11. 2023
Redakce

V poháru jsme v letošním roce přešli přes Šumperk, Holešov a brněnskou Zbrojovku. Vstupenkou do čtvrtfinále MOL Cupu jsou nyní Velvary.

V dosavadním průběhu MOL Cupu jsme postupně přešli přes Šumperk (5:1), Holešov (7:0) a Zbrojovku Brno (3:2). S Brňany jsme se střetli hned dvakrát, když jsme je nejdříve vyřadili z poháru a o tři dny později porazily také v lize. Los osmifinále nám poté do cesty postavil třetiligové Velvary, které mají na svém kontě již dva cenné skalpy.

Velvary v aktuálním ročníku ČFL z patnácti odehraných zápasů zvítězili hned jedenáctkrát a se ziskem 36 bodů tak vedou celkovou tabulku. V poháru svěřenci Zdeňka Haška, který v minulosti trénoval například Viktorii Žižkov, pak dokázali zdolat Pardubice i Vlašim, které na domácím stadionu porazili shodně 2:1 po penaltách. V prvním kole si Velvary poradily s Újezdem Praha 1:0.

V loňském ročníku MOL Cupu se Velvary rovněž střetly s Pardubicemi, které na domácím stadionu porazily 1:0 a postoupily tak do třetího kola, ve kterém padly s ostravským Baníkem, kterému podlehly 2:0.

Středočeši v útoku spoléhají především na žižkovského obránce Ondřeje Žežulku, který je ve Velvarech na hostování. Tento pětadvacetiletý obránce je s jedenácti brankami nejlepším střelcem týmu a celé soutěže.

Osmifinálové utkání je na Stadionu ve Velvarech na programu v pátek 17. listopadu od 13:00.


sdílet