Novým trenérem brankářů se stává Martin Vaniak

7. 1. 2024
Redakce

Řady realizačního týmu opouští trenér brankářů Lukáš Godula, jehož místo zaujme bývalý brankář Slavie Praha Martin Vaniak.

Pozici trenéra brankářů u A-týmu nově převezme bývalý ligový brankář a reprezentant se zkušenostmi ze zahraničí, Martin Vaniak. Bývalý brankář Slavie Praha, Drnovic nebo Sigmy Olomouc si vyzkoušel také angažmá v řeckém Panioniosu. Největší úspěchy pak zažil v pražské Slavii, se kterou dvakrát vyhrál tuzemskou nejvyšší soutěž a také se s ní podíval do Ligy mistrů, ve které naskočil celkem do sedmi zápasů. Rovněž sedm utkání pak přidal také v dresu české reprezentace. Celkem si pak v nejvyšší soutěži připsal 432 starů, ve kterých zaznamenal hned 153 nul a patří mezi členy Klubu ligových brankářů.

Po konci hráčské kariéry pak působil jako trenér brankářů ve Slavii, v Bohemians, v Plzni, v Brně a naposledy v Olomouci.

„Jsme rádi, že se nám podařilo angažovat Martina Vaniaka. Je to velká osobnost, takže se těšíme na spolupráci a věříme, že budeme společně úspěšní,“ prohlásil sportovní manažer SFC Opava Jaroslav Kolínek.

Lukáš Godula působil na pozici trenéra brankářů u A-týmu od sezony 2022/2023. Nyní se však kvůli svým pracovním povinnostem v civilním zaměstnání rozhodl skončit a s klubem se tak dohodnul na ukončení spolupráce.


sdílet