Semifinále MOL Cupu se Spartou je tady!

2. 4. 2024
Redakce

Ve středu 3. dubna čeká opavské fotbalisty semifinále MOL Cupu, ve kterém narazí na loňského finalistu, pražskou Spartou. Utkání se odehraje od 18:00 a stadion bude otevřen fanouškům již od 16:00.

Opava si v prvním utkání po reprezentační pauze připsala bod to druholigové tabulky, poté co na domácím stadionu remizovala s Kroměříží.

Cesta pohárem byla pro fotbalisty Opavy o poznání delší než pro Spartu, když museli odehrát celkem už pět kol. V tom posledním, tedy ve čtvrtfinále, dokázal Slezský porazit na domácím hřišti pražskou Duklu a zajistit si tak postup do semifinále.

Mužstvo Sparty se po reprezentační pauze vrátilo do zápasového cyklu víkendovým ligovým utkáním s Českými Budějovicemi. Nyní však Pražany čeká semifinálový duel s Opavou v Městských sadech.

Svěřenci trenéra Priskeho za sebou mají náročný jarní program, když ještě donedávna bojovali hned na třech frontách. Během posledních pár týdnů odehráli hned dvě derby se Slavií, z toho jedno právě v poháru, ve kterém dokázali svého rivala z protější strany řeky porazit po prodloužení 3:2. Po postupu v poháru je čekalo i derby ligové. To skončilo bezbrankovou remízou.

V březnu měli pražané možnost hned dvakrát poměřit své síly s anglickým Liverpoolem. Osmifinálový dvojzápas však dopadl jednoznačným výsledkem a sparťanská cesta Evropskou ligou tak skončila. Před odvetou osmifinálového souboje s Liverpoolem čekal na Spartu ještě další test v podobě ligového utkání s Plzní, který dopadl poněkud překvapivou porážkou 4:0.

Vstupenky na utkání jsou k dispozici zde

Sérii tří proher v řadě přerušila parta kolem kapitána Krejčího až v posledním utkání před reprezentační pauzou, kdy si na domácím hřišti poradila s Hradcem Králové.

V kádru Sparty najdeme hned několik reprezentantů svých zemí, kteří tak měli v uplynulém týdnu na pilno. Nejlepším ligovým střelcem letenských je Lukáš Haraslín, který má na svém kontě už deset branek, zdatně mu pak sekunduje nejlepší ligový nahrávač Veljko Birmančevič, který ke svým devíti brankám přidal i devět asistencí. Osm branek pak dokázal vstřelit reprezentační útočník Jan Kuchta.

Poslední vzájemné utkání se datuje do léta roku 2022, kdy se spolu semifináloví soupeři střetli v rámci letní přípravy. Sparta si tehdy připsala výhru 3:0. Od posledního vítězství Opavy pak uplynulo už více než pětadvacet let. V sezoně 1998/1999 podlehla tehdy mistrovská Sparta opavanům 1:2 a i zásluhou této výhry si nakonec Opava v daném ročníku dokázala udržet ligovou příslušnost.

Semifinálové utkání MOL Cupu na Městském stadionu v Opavě má výkop ve středu 3. března v 18:00. Opavo pojďme!


sdílet