Po semifinále poháru se se Spartou utkáme také v lize

11. 4. 2024
Redakce

Slezský čeká v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY souboj s rezervou letenských. Sparta přitom na Městském stadionu hrála již minulý týden, kdy její A-tým v semifinále MOL Cupu zvítězil 2:0.

Opavští neprožívají zrovna nejveselejší období, když po remíze s Kroměříží a vypadnutí v poháru, naposledy nestačili na rezervu olomoucké Sigmy. Zápas bez větších příležitostí na obou stranách nakonec rozhodl v 51. minutě z penalty Zifčák. Opavští tak klesli tabulkou až na dvanáctou pozici.

Sparta naopak zažívá povedený vstup do jara, když dokázala postupně porazit Prostějov, Chrudim, Zbrojovku a také Vyškov. Jedinou ztrátu bodů pak letenští zažili proti Varnsdorfu, kterému podlehli 1:2. Za zmínku pak stojí zejména výhra nad Vyškovem, jelikož si sparťané s jedním z favoritů soutěže poradili zcela přesvědčivě v poměru 5:3.

VSTUPENKY NA SPARTU

VSTUPENKY

Klubovým střeleckým statistikám s pěti góly, po odchodu Schánělce do Zlína, velí Roman Mokrovics, který se dvěma góly proti Vyškovu vyšplhal na pětigólovou metu. Kometu ve svém středu však kouč letenských Luboš Loučka objevil v Radku Šilerovi, který po svém zimním příchodu z Admiry Praha nastřílel v pěti utkáních již čtyři branky.

Oba kluby se již utkaly v rámci podzimní části F:NL, kdy se pod žižkovským vysílačem po remíze 0:0 body dělily.

V rudém dresu pak aktuálně nastupují také ex-opavští Vojtěch Hranoš s Daliborem Večerkou, kteří své starty pravidelně sbírají právě v B-týmu Sparty.

Zápas 22. kola FORTNUNA:NÁRODNÍ LIGY je na programu v pátek 12. dubna od 18:00.


sdílet