Osmnáctka remizovala v předehrávce s Vítkovicemi, šestnáctka potvrdila roli favorita

6. 6. 2024
Redakce

Osmnáctka dokázala zremizovat s již už jasným vítězem divizní soutěže z Vítkovic. Šestnáctka naopak potvrdila své první místo v tabulce a roli favorita, když nezaváhala a Vítkovice porazila 4:1.

Slezský FC Opava U18 - MFK Vítkovice U19

Branky: 20. Pecník, 40. Hladký, 88. Kropáček - 4. Enebi, 27. Malý, 85. Fula

ŽK: Sedláček - Hloch, Enebi, Malý

Opava: Kašný - Hendrych V., Kovalčík, Dědík, Patyk, Pecník (69. Gebauer), Sedláček, Glazar, Geryk (58. Kropáček), Baar, Hladký (75. Panyla)

Vítkovice: Horký - Fula, Tamajka, Hloch, Tkačík (67. Surovec), Antonín, Zajíc, Enebi, Malý, Eke Chukwuemeka, Jonathan Justice

,,Sledovali jsme skvělé utkání. Oba týmy předvedly nadprůměrný výkon. Vítkovice ukázaly, že mají sílu hlavně v ofenzivní fázi. Do zápasu jsme vstoupili s velkým respektem a začátek nebyl ideální. Soupeř měl lepší pohyb, což nám dělalo značné problémy. Inkasovaná branka nám ale pomohla a od té doby jsme přepli na vyšší stupeň. Začali jsme hrát rychleji a agresivněji. Hrozili jsme hlavně z rychlých protiútoku po soupeřově ztrátě, obrana Vítkovic hrála hodně vysoko, takže jsme využívali prostory za nimi. Soupeř byl ale v první půli lepším týmem. Bylo důležité, že jsme do poločasu vyrovnali po standardní situaci. Soupeřuv tlak pokračoval i ve druhém poločase. Zhruba dvacet minut jsme byli zavření na naši polovině. V průběhu hry jsme prostřídali a začali jsme vysoko napadat. To nám pomohlo. Soupeře jsme nutili ke ztrátám a vytvořili jsme si řadu příležitosti. Z toho se nám podařilo vstřelit i vyrovnávající branku. Všichni hráči hráli na maximum a za to zaslouží pochvalu. Byl jsem s přístupem hráčů spokojený. Vyzdvihnout bych chtěl hráče Hladkého a Pecníka, kteří patřili v utkáni k nejlepším," řekl po utkání trenér Zapalač.

Slezský FC Opava U16 - MFK Vítkovice U17

Branky: 26. Dobiáš, 43. Halfar, 63. Geryk, 90. Gebauer - 16. Kundrát

Opava: Poláček - Halfar (79. Bernatík), Vychodil (56. G ryk), Mac (38. Gebauer), Balint, Stareček, Dobiáš, Jašek, Barteska, Lazar, Chovanec (46. Šejda)

Vítkovice: Horký - Šrubař, Kondáš, Janků, Bílý (87. Adamčík), Kundrát, Milák (46. Coufal), Brzobohatý, Tkačík (51. Šindler), Sukaný (75. Hlávka), Theimer (75. Wozniak)

,,Kluky musím pochválit za přístup k utkání a předvedený výkon. I přes to, že už měli jistě první místo utkání odmakali a bylo k vidění spoustu pěkných akcí. Do utkání zasáhli i kluci z U15 a předvedli velice slušné výkony. V neděli nás čeká poslední utkání a soutěž chceme zakončit vítězstvím." uvedl trenér Sedlář.


sdílet