Na úvod soutěže přivítáme na domácím hřišti Vlašim

17. 7. 2024
Redakce

Letní příprava už je historií a nyní na opavské fotbalisty, pod vedením nového trenéra Zápotočného, čeká ostrý start soutěže. V prvním kole narazí Slezané na Vlašim.

Slezský má za sebou generálku s Třincem, ve které brzy prohrával a musel tak více než polovinu utkání dotahovat skóre. Proti houževnatému a dobře organizovanému soupeři se Slezané nakonec dokázali prosadit pouze jednou, když ranou o tyč srovnal Ondráček. Ve zbytku utkání už branka nepadla, tudíž skončilo remízou 1:1.

Opavští, pod novým realizačním týmem, v čele s trenérem Zápotočným, odehráli během letní přípravy pět utkání, ve kterých si připsali tři remízy a dvě prohry. Vrcholem přípravného období pak bezesporu bylo domácí utkání s polským vicemistrem, Slaskem Wroclaw.

Vlašim rovněž vstoupí do nového ročníku s novým trenérem. Poté co někdejší trenér Martin Hyský využil nabídku ligové Karviné. Novým mužem na vlašimské lavičce tak je Aleš Majer, který naposledy vedl jako hlavní trenér rezervu pražské Dukly.

Také hostující mužstvo nezažilo výsledkově povedenou přípravu, když si v pěti zápasech připsalo jednu remízu a čtyři prohry. Nutno podotknout, že dvě z proher přišly s ligovými soupeři. Konkrétně se jednalo o Mladou Boleslav a Teplice. Vlašim si dále připsala prohry s Táborskem a ambiciózním Ústí nad Labem.

V generálce na ligovou soutěž pak Vlašim remizovala 1:1 s třetiligovými Zápy, když stejně jako Slezané brzy prohrávala a musela výsledek dotahovat.

Zároveň upozorňujeme všechny zájemce, že nové permanentní vstupenky lze zakoupit a vyzvednout pouze ve fanshopu v OC Breda, a to buď dnes, ve čtvrtek 18. 7. do 18:00 či zítra v pátek 19. 7. od 12:00 do 15:00. Permanentní vstupenky nelze zakoupit v den utkání na stadioně.

Utkání 1. kola Chance Národní Ligy má svůj výkop stanoveno na pátek 19. července v 18:00.


sdílet