Kategorie U18 i U16 slavily v Šumperku vítězství

9. 9. 2024
Redakce

Osmnáctka dokázala, v poslední desetiminutovce utkání, otočit nepříznivý vývoj utkání s Šumperkem a zvítězit. Šestnáctka bez větších problémů dominovala hned od začátku.

FK Šumperk U18 - Slezský FC Opava U18 1:2 (0:0)

Branky: 57. Vaněk - 84. Kropáček, 90. Winkler

ŽK: 39. Sládek - 19. Mrovec

Šumperk: Hýžďal - Sládek, Lepka, Látal (90. Kopecký), Slezák, Doležal (85. Barvínek), Lakomý, Vaněk (90. Ženčuch), Horký, Kucharčuk, Vlk (67. Mazák)

Opava: Martinák - Kovalčík, Dědík, Masopust (83. Kropáček), Patyk, Gebauer, Glazar (67. Winkler), Hendrych, Kysilko, Mrovec, Šlupina (67. Jašek)

,,Měli jsme povedený vstup do zápasu, kdy jsme byli aktivní a vytvořili si zhruba dvě, tři gólové šance, které jsme nedokázali potrestat. Postupem času jsme, ale vypadávali z role, hlavně zásluhou naší nepřesností. Vyvrcholilo to tím, že dostaneme gól opět po naší fatální chybě. Jinak soupeř v podstatě neměl ani jednu střelu na branku. Změnili jsme rozestavení a hráli na maximální riziko s tím, že zápas otočíme, což se nám nakonec šťastně povedlo. Ve spoustě situacích nám chyběl krok nebo důraz v zakončení, udělali jsme z brankáře soupeře hrdinu. Výhry si nesmírně ceníme, i když tento zápas měl být úplně v jiné režii, ale to je fotbal. Zmínil bych tentokrát střídajícího Kropáčka, který za patnáct minut na hřišti dal gól a na druhý přihrál, takhle si představuji přínos hráčů z lavičky," zhodnotil utkání trenér Swiech.

FK Šumperk U16 - Slezský FC Opava U16 1:4 (0:4)

Branky: 75. Doležal - 1. Bessonov, 9. Doleží, 25. a 43. Chovanec

ŽK: 59. Škrabal

Šumperk: Vondra, Škrabal, Brázda, Doležel, Bessonov Y. (60. Churavý), Mazák (46. Ruprecht), Vaculík (46. Oharek), Vojtek (46. Doležal), Bessonov V., Michal (46. Šerý), Šalamoun

Opava: Miškev - Malenovský (77. Kotzian), Jašek, Doleží, Vymětalík (46. Malík), Kudela, Harazim (77. Kubáň), Chovanec (77. Klein), Theodoru (68. Koval), Mučka, Warisch

,,Utkání jsme hráli na skvělé připraveném trávniku, který byl ideální pro naší hru. Do zápasu jsme vstoupili dobře, po dvou dobře zahraných rohových kopech jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Měli jsme dobrou výstavbu hry od brankáře, z rozehrávky jsme se dostávali až před branku soupeře a vytvářeli si šance. Do poločasu se nám podařilo přidat ještě dvě branky. Ve druhé půli nám chyběla lehkost a větší energie v důležitých soubojích. Projevil se na nás náročný program. Střídající hráči vstoupili do utkáni dobře, ale branku se nám už vstřelit nepodařilo. Tito hráči dostanou šanci v dalším zápase, budeme chtít sestavu protočit. Z naší strany v tomto utkání bylo negativní to, že jsme měli spoustu zkažených přihrávek, i když to bylo bez tlaku soupeře. Až na tu inkasovanou branku jsem ale s výsledkem spokojený," uvedl trenér Petr Zapalač.

sdílet