Slezský remizoval s Třincem

4. 11. 2022
Redakce
Slezský FC Opava
0:0 (0:0)
FK Fotbal Třinec

Statistiky

Branky: ŽK: Kramář, Helebrand, Macháček - Holík, Straňák, Brak

Slezský FC Opava

Lasák - Kadlec, Bílek, Janoščín, Helebrand - Macháček, Gorčica, Šigut, Ščudla (74. Dostál), Kramář - Rataj (74. Doleček)

FK Fotbal Třinec

Hasalík - Kateřiňák, Straňák, Hýbl (90. Szewieczek), Brak - Haubusta, Kania, Omasta, Jursa, Samiec (86. Gembický) - Holík (82. Machuča)

Slezský v posledním domácím utkání podzimní části branku vstřelit nedokázal. V utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak s Třincem remizoval 0:0.

Opavští se mohli do vedení dostat již ve druhé minutě, kdy se ocitl tváří v tvář Hasalíkovi Rataj. Třinecký brankář ale na domácího útočníka vyzrál a jeho střelu za svá záda nepustil. V 15. minutě opavští zahrávali standardní situaci. Bílkův centr si nejlépe našel Šigut, který hlavou zakončoval. Hasalík byl ale opět připraven. Ve 29. minutě zahrozili také hosté. Kateřiňák se dostal k míči nikým nehlídán uvnitř pokutového území. Jeho zakončení ale stihla opavská obrana zlikvidovat. Opavští mohli odpovědět o minutu později, kdy Ščudla posílal střílený centr na přední tyč. Tu zavírali Rataj s Šigutem. Ani jeden však zakončit mezi tři tyče nedokázal. V 36. minutě se do nebezpečné hlavičky dostal hostující Samiec. Jeho pokus ale Lasákovu bránu minul. V závěru prvního poločasu ještě kopali hosté penaltu. S tou si ale Lasák poradil a míč za svá záda nepustil. Oba týmy tak po první půli odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili oba týmy beze změn. Opavští dále pokračovali ve své aktivitě, ale k vážnějšímu ohrožení třinecké brány to nevedlo. V 63. minutě zahrával Slezský standardní situaci po faulu na Macháčka. Její exekuce se ale opavským fotbalistům příliš nepovedla. V 69. minutě vyzval Gorčica přihrávkou Šiguta. Ten ještě hledal v pokutovém území lépe postaveného Macháčka, přihrávka na něj však neprošla. V 78. minutě Slezský zahrával další standardní situaci. Centrovaný míč doputoval až ke Kadlecovi, který svou střelou blok bránících hráčů neprostřelil. V 88. minutě se do velké šance propracoval Šigut, kterého ke skórování vybídnul Kramář. Šigut ale Hasalíka neprostřelil. Více se už nestalo a Slezský tak s Třincem remizoval 0:0.

sdílet