Výhru v Táboře vystřelil v závěru Kozák

25. 8. 2024
Redakce
FC SILON Táborsko
0:1 (0:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 97. Kozák

ŽK: 20. Nečas, 90. Tusjak, 92. Kateřiňák – 27. Mootoo, 37. Rataj, 61. Ondráček, 78. Babka, 95. Rezek

FC SILON Táborsko

Pastornický – P. Novák, Tusjak, Koné, Varačka – Bláha (74. Skopec), Plachý, Kateřiňák, Djordjić, Hais (74. Novotný) – Nečas (62. Mach)

Slezský FC Opava

Babka – Helešic, Lehoczki, Pejša, Mootoo (64. Papalele) – Blecha, J. Málek (90. Metgenberg), Ondráček, Čejka (81. Sochor) – Mužík (64. Rezek), Rataj (81. Kozák)

Opavští fotbalisté si v Táboře připsali už čtvrté vítězství v řadě, poté co se v samotném závěru nastavení prosadil z penalty Libor Kozák.

Hned na začátku utkání se dostali domácí do gólovky. Namlsaní středeční vysokou, pohárovou, výhrou vlétli do utkání jako uragán. Po levé straně utekl Dordič, jehož pokus ale skončil těsně vedle opavské branky. Kuriózní situace se teď přihodila ve vápně domácího mužstva, když táborští nebyli daleko od vlastní branky. Malá domů nadělala brankáři Pastornickému velké problémy a s neposedným míčem si poradil až na brankové čáře, odkud jej následně na poslední chvíli odkopl do bezpečí. V prvních minutách utkání mohou diváci sledovat velmi svižnou a pohlednou partii, kdy se balón přelévá z jedné strany na druhou. Ve 13. minutě se domácí ocitli v další šanci. Plachý dostal balon ideálně na střed, jenže jeho rána skončila mimo tyče. Táborsko tak zahodilo velice solidní pozici ke skórování. Domácí mužstvo se ve 25. minutě dostalo k dalšímu nebezpečnému zakončení. Tentokrát těžil Dordič z dobře rozehraného rohového kopu, své zakončení hlavou však nedokázal nasměřovat mezi tři tyče Babkovi branky.

Hned po několika sekundách druhého poločasu se do zakončení dostal hostující Málek. Jeho tečovaný pokus nakonec vyústil pouze v roh. Začátek druhé půle bezpochyby patří hostujícím hráčům v černých dresech, kteří si během úvodních pěti minut dokázali vytvořit tlak za pomoci hned několika rohových kopů. Většina z nich však končí pouze na hlavách pozorných obránců Táborksa. V 60. minutě se mohlo poprvé v utkání měnit skóre a opět u toho byl domácí Dordič. Táborský útočník se dostal do dobré pozice k zakončení, jeho sraženou střelu však skvěle vyškrábl Babka z branky. Druhá polovina druhého poločasu je hodně rozkouskována a tempo hry tak trochu opadlo. V 74. minutě jsme po delší době viděli další fotbalovou akci, tenotkrát z dílny hostujícího celku. Na levé straně hřiště zakombinoval Rezek s Ondráčkem a druhý jmenovaný následně nabil Blechovi na šestnáctku, tomu však střela z první dvakrát nesedla. Velkou šanci nyní spalilo domácí mužstvo. Centr zleva přistál přímo u Macha, kterému střela sice sedla, ale nakonec prosvištěla jen těsně nad břevnem. Téměř ihned z protiútoku mohl otevřít skóre střídající Papalele, který se prokličkoval od půlky až k zakončení uvnitř šestnáctky. Jeho střela levačkou na bližší tyč však postrádala potřebnou razanci a přesnost. V samotném závěru dostali hosté příležitost ke skórování v podobě přímého kopu z úhlu. Středopolař Blecha zvolil místo centru přímou střelu, ale svým pokusem minul domácí branku. Opavští fotbalisté dostali ještě jednu příležitost ke skórování a rovnou obrovskou. Po faulu Koného uvnitř šestnáctky na Kozáka se pískala penalta, kterou sám faulovaný opavský útočník s přehledem proměnil a zajistil svému mužstvu tři body, neboť ihned poté byl odpískán konec utkání.





sdílet