Z Žižkova se vracíme s prázdnou

28. 9. 2024
Redakce
FK Viktoria Žižkov
4:1 (3:0)
Slezský FC Opava

Statistiky

Branky: 22. Hönig, 32. Necid, 33. Necid, 95. Toula - 71. Blatný

ŽK: 44. Fišl, 53. M. Hönig, 88. Petrák, 89. Gembický, 93. Melichar - 8. Čejka

ČK: 83. Papalele

FK Viktoria Žižkov

Melichar – Richter, Jirásek, Necid (90. Toula), Prošek (58. Vaníček), Petrák (90. Sypka), M. Hönig (76. Tregler), Fišl, Batioja (76. Gembický), Klusák, Broukal

Slezský FC Opava

Richter - Mootoo, Lehoczki, Omale (46. Srubek), Helešic (79. Hýbl) - J. Málek (61. Sochor), Čejka (46. Haitl), Ondráček, Papalelé, Rezek, Mužík (61. Blatný)

O osudu dnešního utkání rozhodla nepovedená desetiminutovka v prvním poločase, během které obdržel Slezský tři branky.

Úvod utkání se nesl ve znamení nevynucených chyb na obou stranách. O jediné pohledné akce první dvacetiminutovky se staral opavský Papalele, který díky svému driblinku s míčem alespoň bavil diváky na tribunách. Ve 22. minutě jsme viděli první větší šanci utkání, kdy se po Necidově přiklepnutí dostal do úniku žižkovský Hönig, který si se zakončením nedělal velkou hlavu a přehodil vyběhnuvšího Richtera. Po prvním zásahu domácích byla opět aktivnější Opava, ale k větší šanci se však nedostala, a tak si vzali slovo opět domácí. Ve 32. minutě se po zaváhání v hostující obraně prosadil Tomáš Necid. Ten si ve vápně našel odraženou střelu a pohotově ji uklidil mezi nohy bezmocného Richtera. Pouhá minuta uběhla od druhé branky domácích a Necid se mohl radovat opět, když využil skvělé nahrávky pod sebe od, po straně unikajícího, Batioji. Opavští se po třetí obdržené brance postavili do kolečka a vyříkavali si mezi sebou v čem je problém. Ani to však nepomohlo a v průběhu první půle si nedokázali vytvořit větší šanci ke skórování. Za zmínku snad stojí jen sražený pokus Rezka z 35. minuty, který se dostal k odraženému míči uvnitř domácí šestnáctky. Na konci prvního poločasu mohlo být s hosty ještě hůře, když z levé strany postupoval Prošek zcela sám na Richtera, ten ale opavský tým podržel, když samostatný nájezd vychytal.

Trápení opavských směrem dopředu pokračuje i ve druhém poločase a zatím to nevypadá, že se dočkají svého prvního gólu. V 57. minutě se k nebezpečnému zakončení prodral Rezek. Nejprve si na hranici pokutového území zpracoval míč na svou silnější levou nohu a následně vypálil nártem na přední tyč. Branku domácího Melichara však o fous přestřelil. Žižkov se ani přes vedení 3:0 neuchýlil k bránění výsledku a i nadále hrozí z rychlých kontrů. Po jednom z nich měl Necid spoustu prostoru, který však nedokázal využít a nakonec ještě posunul míč na pravou stranu odkud zakončoval domácí Marek Richter pouze vedle. První velkou šanci Slezanů měl na své hlavě Papalele. Ten si naskočil na centr Rezka z levé strany a hlavičkoval k pravé tyči gólmana, bohužel pro Opavu v tomto prostoru stál Fišl. Hra v druhém poločase se přelévá z jedné strany na druhou. Do samostatného úniku se hnal Hönig, který už už zakončoval, načež mu do jeho rány přijel ve skluzu vracející se Mootoo a obral jej čistě o míč. Tak přecejen! Lehoczki dostal nahrávku do běhu na pravé straně a následně předložil centr Blatnému, který křižnou střelou překonal Melichara a připsal si tak premiérovou branku hned při svém debutu ve druhé lize. Jde vidět, že Blatný přišel do dnešního utkání s chutí. V domácí šestnáctce si dokázal najít dobrou pozici na hranici penalty, odkud se dostal k pohotovému zakončení, kterému nechybělo mnoho, aby skončilo gólem. Skvělým zákrokem se však prezentoval pozorný Melichar. Zbytečným šlapákem se v 83. minutě prezentoval hostující Papalelé, který si za něj vysloužil přímou červenou kartu. Opavský kapitán Ondráček se prodral k zakončení zpoza vápna. Svůj pokus namířil sice dobře k bližší tyči, ale domácí Melichar byl připraven i tentokrát a dokázal míč zkrotit do svých rukavic. Tečku za utkáním napsal střídající Toula, který s přispěním teče dokázal překonat Richtera a stanovil tak konečné skóre utkání.







sdílet