Slezský čeká prověrka v Drnovicích proti Vyškovu

10. 3. 2023
Redakce

OPAVA - Slezský zahájil jarní část sezony domácí remízou 2:2 s rezervou olomoucké Sigmy. Nyní jeJ čeká těžký test na půdě Vyškova. Utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je v Drnovicích na programu v sobotu 11. března od 10:15.

Slezský na úvod jarní části sezony doma remizoval s B-týmem Sigmy 2:2. Slezané sice dokázali brankami Rataje a Helebranda otočit vývoj utkání na svou stranu, ale v 87. minutě dokázal vyrovnat Uriča. Slezané tak na úvod jara brali bod za remízu 2:2.

,,Pohled na tabulku hovoří zcela jasně. Po remíze se Sigmou jsme se bodově neodrazili, naopak Vyškov se pohybuje v horních patrech tabulky. Do Drnovic jedem s cílem získat zpět ztracené body z domácího zápasu. Uvědomujeme si kvalitu soupeře, na druhou stranu naše není o nic horší. Jsem přesvědčený, že správnou taktikou a nastavení si nějaké body přivezeme. V průběhu týdne jsme s týmem pracovali a snažili jsme se mužstvu vrátit sebedůvěru po výsledkově nevydařeném vstupu do sezony. V utkání se Sigmou jsme byli lepším týmem a dokázali jsme otočit zápas. Od toho se musíme odrazit," uvedl trenér Peter Hlinka k zítřejšímu utkání.

Vyškov se aktuálně nachází na třetím místě ligové tabulky s celkovým počtem 30 bodů. Na úvod jara se vyškovští utkali s Táborskem, se kterým na jihu Čech remizovali 0:0. Výběr trenéra Trousila střelecky táhne, s devíti brankami nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, Kamakimana. Zdárně mu pak v ofenzivě sekunduje Ondřej Vintr, který má na svém kontě šest přesných zásahů.

V zimní přestávce se v Drnovicích prostřídalo několik hráčů. Většina z těchto změn v kádru byla v důsledku návratů z hostování. Největším oslabením týmu z Moravy je odchod Adama Fofany, který přestoupil do dánského Vejle. Vyškov pak posílil o Jana Fulneka, který zde hostuje z Baníku Ostrava, záložníka Souareho z Marseille a ugandského reprezentanta Fahada Baya.

Utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je v Drnovicích na programu od 10:15.


sdílet