Do Slezska míří v rozhodujícím zápase sezóny Varnsdorf

27. 5. 2023
Redakce

V rámci 30. kola FORTUNA NÁRODNÍ:LIGY, které rozhodne o osudu celé sezóny, dorazí do Městských sadů Varnsdorf. Neváhejte a vyrazte Slezský podpořit! Vstup na utkání je zdarma.

Díky středečnímu vítězství v Třinci a prohře Jihlavy ve Vyškově, se Slezský dostal ze sestupových pozic a posunul se na 14. příčku tabulky. Aktuálně má na kontě 31 bodů, stejně jako 15. Jihlava, se kterou však má SFC lepší vzájemný zápas a v posledním kole tak potřebuje pro jistotu záchrany získat v souboji s Varnsdorfem stejný počet bodů jako Jihlava v domácím utkání s Vlašimí.

Slezané sezonu zahájili právě na Severu Čech, kde v prvním kole prohráli na hřišti Varnsdorfu 1:3. Domácí nejprve vedli 1:0, ale utkání ještě zvládnul vyrovnat Denis Kramář. Severočeši nicméně zvrátili utkání na svou stranu brankami Rudnytského a Tanka.

S Varnsdorfem má SFC nicméně pozitivní bilanci, když z posledních deseti vzájemných utkání jsme dokázali zvítězit hned pětkrát. Poslední měření sil na opavském stadionu navíc vyznělo lépe pro Slezský, který po brankách Pikula, Helešice a Darmovzala zvítězil 3:1.

Aktuálně se Varnsdorf nachází na 6. místě tabulky se ziskem 43 bodů. Hned 32 bodů dokázal Varnsdorf uhrát v domácím prostředí, což je po Karviné druhý největší počet. Ve venkovních utkání si naopak za celou sezonu dokázal připsat jen dvě vítězství a celkem 11 bodů.

Střelecky táhne hosty z Varnsdorfu Abdoullahi Tanko, který v aktuálním ročníku vstřelil již 15 branek. V útoku mu pak zdatně sekunduje Pavel Osmančík s deseti góly a Schön s šesti přesnými zásahy.



sdílet