Do Opavy přichází Bohdan Velička

19. 7. 2023
Redakce

Bohdan Velička, který se začátkem července zapojil do letní přípravy a naskočil i do tří přípravných duelů, ve kterých zaznamenal dvě branky přestupuje do Opavy. S klubem podepsal dvouletou smlouvu.

Čtyřiadvacetiletý útočník přichází do Opavy z třetiligového Frýdlantu nad Ostravicí, za který v uplynulé sezóně naskočil celkem do 33 utkání, ve kterých vstřelil jedenáct branek. Druhou ligu pak okusil již v osmnácti letech ve Frýdku-Místku.

,,Po vysoké škole jsem se chtěl vrátit do profi fotbalu. Proto jsem rád, že jsem se trenérům a vedení zalíbil natolik, aby si mě vybrali a já zde mohl hrát. Každopádně konkurence je tady velká, ale já se na to těším, protože věřím, že mi pomůže k tomu, abych se mohl dále zlepšovat a budu čekat na svoji minutáž, která věřím, že přijde a já budu chtít svou šanci využít," řekl Bohdan Velička.

,,Bohdan je hráč, který už v osmnácti naskočil do druhé ligy za Frýdek-Místek a pak se rozhodl dát přednost vzdělání. Proto hrál nizší soutěže, konkrétně divizi a nyní třetí ligu ve Frýdlantu. Nicméně aktuálně již dostudoval sportovní managment na Masarykove univerzitě v Brně a jelikož jsem ho již delší dobu sledoval a vím, že to je hráč, který umí dát gól, hned jsem ho oslovil. Jsem rád, že je v našem klubu, protože měl i jiné nabídky a budu samozřejmě moc rád když se mu bude střelecky dařit tak jako doposud, byť druhá liga je zase o stupínek výš," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.

,,Hodně se těším na opavské prostředí. Jsou tady skvělí fanoušci, krásné prostředí a kolektiv v kabině je také skvělý. Kluci mě hned přijali mezi sebe a já jsem moc rád, že vše nakonec dopadlo," dodal Velička.


sdílet