Samuel Šigut přestupuje do Českých Budějovic

6. 9. 2023
Redakce

Dvacetiletý záložník Samuel Šigut, který v této sezoně nastoupil do tří druholigových duelů, ve kterých zapsal jednu branku, opouští Slezský a přestupuje do jihočeského Dynama, kde si poprvé v kariéře vyzkouší FORTUNA:LIGU.

Samuel Šigut do Opavy dorazil před sezonou 2021/22 a hned se stal důležitou součástí opavského týmu, když nastoupil do 25 druholigových duelů, ve kterých zaznamenal čtyři branky a nastoupil také do obou barážových utkání o FORTUNA:LIGU. V sezoně 2022/23 pak zasáhl celkem do 26 zápasů, ve kterých se pětkrát střelecky prosadil. Celkem v Opavě naskočil do 54 duelů v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s bilancí 10 gólů. Pětkrát pak naskočil v rámci MOL Cupu, přičemž v těchto utkáních nastřílel hned tři branky.

Během působení v SFC se pak probojoval také do reprezentačního výběru do dvaceti let, za který zaznamenal celkem sedm startů a dvě branky.

,,Rád bych tímto pozdravil jedny z nejlepších fanoušků v republice. Chtěl bych vám všem moc poděkovat za podporu a krásné zážitky. Nikdy nezapomenu na svůj první zápas na opavském stadionu, boj v baráži o první ligu a společnou záchranu v minulé sezoně," uvedl Samuel Šigut.

,,Zároveň bych chtěl také poděkovat vedení klubu, že mi umožnilo se posunout zase o krok dál v mé kariéře a plnit si tak další fotbalové sny. Obzvlášť chci poděkovat panu Kolinkovi, který mi od začátku věřil a ve všem pomáhal. Opavě budu nadále držet palce a fandit a věřím, že se sem jednou vrátím," dodal Samuel Šigut.

,,O odchodu Šigiho se nám nerozhodovalo vůbec lehce. Každopádně jsme brali v úvahu velké přání hráče hrát v nejvyšší soutěži a posunout se tak v kariéře zase o další krok vpřed. České Budějovice o něj hodně stály a nabídly velice seriózní podmínky, díky kterým bude SFC profitovat i v případě dalšího transferu Samuela do většího klubu. Přejeme Šigimu hodně štěstí a věříme, že za něj dokážeme získat kvalitní náhradu, abychom náš tým zase posílili. Na šanci navíc čekají další hráči, jako například Rataj či Dostál, kterým se tak otevře ješte větši prostor a možnost se prosadit," uvedl místopředseda představenstva Martin Latka.


sdílet