Do Opavy přichází Jakub Přichystal

16. 1. 2024
Redakce

Osmadvacetiletý útočník či záložník se stává první zimní opavskou posilou. Jakub Přichystal přichází do Slezska na půlroční hostování z olomoucké Sigmy.

Jakub Přichystal je odchovancem brněnské Zbrojovky, ve které odehrál v první a ve druhé lize celkem 126 zápasů. V nich si pak připsal 31 branek a 20 asistencí. Se Zbrojovkou také v sezoně 2021/2022 opanoval druhou ligu a je tak dalším z řady držitelů této trofeje v opavské kabině. V zimní přestávce v sezoně 2022/2023 se pak stěhoval na Hanou, kde v tamní Sigmě zasáhl do dvou ligových utkání. Dalších sedm pak přidal ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, ve kterých se dokázal jednou střelecky prosadit. Více jich však vinou zranění neodehrál.

V Opavě již Jakub Přichystal jednou působil, když zde v sezoně 2015/2016 hostoval z brněnské Zbrojovky. Během svého půlročního působení nastoupil ke třinácti zápasům, ve kterých se jednou prosadil. Svým gólem navíc rozhodnul o výhře 1:0 nad Pardubicemi.

,,Jakub je ofenzivní hráč, který je použitelný na všech postech pod útočníkem. Věříme, že nám přinese do týmu rychlost a také zkušenosti z bojů o postup do první ligy, které získal v dresu brněnské Zbrojovky, kdy v jejím dresu nastřílel jedenáct branek," uvedl Martin Latka na adresu nové opavské posily.

V této sezoně je Jakub Přichystal, po Davidu Vaněčkovi, druhou posilou, kterou si Slezský vyhlédnul právě v Olomouci.

,,Moc se na novou kapitolu v Opavě těším. Je to pro mě konečně nějaký nový impuls a chci ukázat, co je ve mě. Měl jsem teď takové horší období, ale už je to pryč a já se cítím dobře. V Opavě jsem navíc působil, vstřelil jsem branku, což byl můj takový nejlepší moment tady. Na to bych chtěl navázat a doufám, že také navážu," uvedl Jakub Přichystal po svém příchodu do Městských sadů.

Jakube vítej v Opavě!


sdílet