Sedmnáctka i devatenáctka si poradila s ligovým Frýdkem-Místkem

28. 1. 2024
Redakce

Dorostenci z U19 a U17 v rámci přípravy na jarní část sezony sehráli přípravný duel s Frýdkem-Místkem, který hraje 1. Dorosteneckou ligu. Obě dorostenecké kategorie svého soupeře přehrály a připisují si tak cenný skalp v přípravě.

Slezský FC Opava U19 - MFK Frýdek-Místek U19 2:1 (1:0)

Branky: 24., 74. Višňa

Opava: Kramář, Pecník, Hejhal, Buchta, Endrych (45. Cileček), Blahut (45. Vyležík), Kokeš, Hendrych Kryštof (65. Baar), Višňa, Strnadel (65. Hendrych)

,,Měření sil s účastníkem dorostenecké ligy je vždy zrcadlem jak pro hráče, tak pro nás trenéry. Svižné a bojovné utkání, kdy hlavně v prvním poločase jsme slušní v kombinaci a myslím, že zaslouženě jdeme do vedení. Ve druhé půli jsme od začátku vypadli z role i díky individualitám soupeře a na můj vkus i kvůli faulům okolo pokutového územ. Pouštěli jsme soupeře do tlaku, který vyústil ve vyrovnávací branku. Nicméně zápas jsme zlomili v náš prospěch po pěkné akci a dobré koncovce v závěru," uvedl po úspěšném testu trenér U19 František Metelka.

Slezský FC Opava U17 - MFK Frýdek-Místek U17 2:1 (0:0)

Branky: Kramář, Brož

Opava: Maitner, Tkaczyk (67. Kožík), Kovalčík, Faldýn, Novotný, Šlupina (46. Oravec), Jančík (60. Gebauer), Brož, Masopust (46. Kropáček), Prohászka (46. Bolík), Kramář (60. Jašek - 67. Kramář)

,,Odehráli jsme slušný zápas, ačkoliv na můj vkus jsme byli hodně nepřesní v kombinaci a tím nám vázla možnost dostat se do gólových příležitosti. V prvním poločase byla hra zcela vyrovnaná, na začátku druhého poločasu jsme se dostali do dvou velkých šancí, které jsme nedokázali proměnit. Po naší velké chybě jsme dostali gól, ale velmi si cením toho, že kluci byli odhodlaní zápas zvládnout a šli si tvrdě za otočením výsledku. Výsledek tohoto zápasu nám může dodat sebevědomí do další práce," uvedl po výhře trenér Swiech.


Související fotogalerie

sdílet