Sedmnáctka si poradila s Pardubicemi, devatenáctka padla

12. 2. 2024
Redakce

Devatenáctka na skalp ligového Frýdku-Místku nenavázala a v Pardubicích padla o dvě branky. Sedmnáctka si naopak spravila chuť, když Pardubice porazila 6:1.

FK Pardubice U19 - Slezský FC Opava U19 2:0 (2:0)

Opava: Kramář, Hendrych Vít (46. Mrovec), Hejhal, Krakovka (46. Blahut), Buchta, Endrych, Kokeš, Hendrych Kryštof, Strnadel, Baar, Winkler (46. Pecník)

,,Do zápasu v Pardubicích jsme měli v plánu vyzkoušet si nové herní prvky. Co se týče prvního poločasu, tak jsme chtěli vidět práci kluků v nižším postavení a v trochu odlišném rozestavení. Druhý poločas jsem už odehráli v tom, co máme zažité a vyšel nám herně líp. Bohužel jsme inkasovali dvě branky, kdy jsme se jednou dopustili laciné ztráty a podruhé jsme si nepohlídali standardní situaci. Každopádně víme, kde nás tlačí bota a budeme na tom muset zapracovat," velí po porážce 0:2 trenér U19 František Metelka.

FK Pardubice U17 - Slezský FC Opava U17 1:6 (0:3)

Branky: 55. Svatoš - 6. Kramář, 23. Kramář, 43. Hladký, 57. Bolík, 73. Jančík, 88. Prohászka

Pardubice: Pražák, Škodoň - Hrdina, Svoboda, Štefl, Krejza, Hendrych, Svatoš, Förster, Skala, Hloušek, Masařík, Smrčka, Čvančar, Procházka, Šobáň, Zima, Koblížek, Holčapek

Opava: Včelný (46. Maitner), Tkaczyk (46. Slanina), Kovalčík, Kožík, Vincker (60. Tkaczyk), Brož (46. Lazar), Hladký (60. Jančík), Jančík (46. Masopust), Prohászka, Kramář (60. Brož), Bolík

,,Věděli jsme, že nás v tomto utkání čeká velmi silný soupeř. Oproti minulému utkání jsme nastoupili od první minuty perfektně nachystaní a dařilo se nám plnit do detailu vše, co jsme si před zápasem řekli. Až na pár chyb v prvním poločase, kdy jsme pustili soupeře do náznaku šancí, tak jsme měli zápas plně pod kontrolou. Dávali jsme góly po krásných individuálních i týmových akcích. Jsem rád, že se nám podařilo dát šest branek proti takovému soupeři a pevně věřím, že nám to pomůže do další práce. Všichni, kteří nastoupili do zápasu předvedli své nadstandardní výkony, za což jsem velmi rád," nešetřil chválou po zápase trenér U17 Jakub Swiech.


sdílet