Slezský cestuje po reprezentační pauze do Zlína

Včera
Redakce

Slezský si reprezentační přestávku zpestřil utkáním s polskými Tychy, ve kterém padl. Do ligového kolotoče se vrátí utkáním s lídrem druholigové tabulky ze Zlína, který v letošní sezóně ještě nepoznal hořkost porážky.

Opavští fotbalisté půjdou do souboje na hřišti favorita soutěže z aktuálního čtvrtého místa v tabulce, když naposledy dokázali, na hřišti v Hlučíně, porazit béčko pražské Slavie 2:1. O branky se postaral kapitán Adam Ondráček a střelec Libor Kozák, pro kterého to byla již čtvrtá ligová branka v letošním ročníku, což z něj dělá, společně s Felixem Čejkou, lídra klubových střeleckých statistik.

Venkovní forma celku ze Slezska však nyní není nějak oslnivá, když naposledy v lize bodovala naplno na hřišti soupeře na konci srpna, kdy si poradila s Táborskem.

Zajímavostí je, že se oba týmy utkají v říjnu hned dvakrát během krátké doby. V pátek se bude na Letné hrát o body do ligové tabulky, ve středu 30. října se následně proti sobě oba týmy postaví v rámci čtvrtého kola MOL Cupu na hřišti v Dolním Benešově.

Ševci se po loňském sestupu z nejvyšší soutěže chtějí co nejdříve vrátit zpět a roli favorita soutěže zatím potvrzují, když v letošním ročníku Chance Národní Ligy zatím vyhráli hned deset z dosavadních jedenácti utkání. Body ztratili pouze v prvním ligovém kole na půdě Líšně, kde hráli bez branek a po vyloučení Reitera museli dohrávat v deseti. Od té doby si svěřenci trenéra Červenky připsali deset výher za sebou a zaslouženě se tak nachází na špici ligové tabulky o tři body před Chrudimí, která však má na svém kontě o jedno utkání více.

Zlín se může pyšnit vůbec nejlepší obranou druhé ligy, když během jedenácti utkání inkasoval pouze třikrát, z toho na domácí půdě pouze jednou proti rezervě Slavie. Ve svém kádru se pak trenér Červenka může opřít například o Vukadina Vukadinoviče, který v dosavadním průběhu sezóny vstřelil pět branek, či na svého odchovance Davida Tkáče, který si připsal už čtyři přesné zásahy do černého.

Významnou roli v kádru zlínských plní i bývalí fotbalisté našeho mužstva. Dominik Simerský začíná na východě Moravy už svou šestou sezónu, ve které vede mužstvo jako kapitán. V týmu dále působí i Miloš Kopečný, který se do Zlína vrátil letos v létě nebo kamerunský záložník Joss Didiba, ten však do pátečního duelu, kvůli karetnímu trestu, nenastoupí.

Utkání 13. kola Chance Národní Ligy je naplánováno na pátek 18. října od 18.00. Zápas bude živě přenášet ČT Sport.


sdílet