Sedmnáctka padla s Karvinou, devatenáctka remizovala

19. 2. 2024
Redakce

Sedmnáctka v přípravném utkání nestačila na prvoligovou Karvinou. Po špatném vstupu do utkání už skóre jen korigovali Haloda s Jančíkem. Devatenáctka se pak po výborném druhém poločase s Karvinou rozešla smírně 4:4.

Slezský FC Opava U19 - MFK Karviná U19 4:4 (1:3)

Branky: Pecník, Strnadel, Vaculík, Hendrych Vít

Opava: Martinák Panyla (46. Hendrych Vít), Hejhal, Buchta (46. Dědík), Endrych (46. Cileček), Kokeš, Hendrych Kryštof (46. Strnadel), Blahut, Baar (60. Vyležík), Pecník (60. Maculík), Pawlik

,,V dalším přípravném utkání nás čekala ligová Karviná. Musím uznat kvalitu soupeře a hlavně v prvním poločase nás Karviná přehrávala v soubojovém chování a zaslouženě šla do vedení. Těší nás druhá polovina utkání, kdy po prostřídání šla naše hra nahoru, což je ukazatel zdravého prostředí, za což jsme opravdu rádi. Kluci prokázali chuť a sílu za nepříznivého stavu a dle mého názoru zaslouženě vyrovnali na divokých 4:4. Pro nás je to zase ukázka toho, že se s tak kvalitními týmy v naší soutěži nepotkáme," okomentoval zápas trenér U19 František Metelka.

Slezský FC Opava U17 - MFK Karviná U17 2:4 (0:3)

Branky: Haloda, Jančík

Opava: Včelný (46. Brindžák) - Tkaczyk (46. Haloda, 65. Tkaczyk), Mrovec, Glazar, Kožík - Oravec, Jančík, Géryk (46. Masopust), Prohászka - Bolík (46. Kropáček), Kramář (70. Bolík)

,,Měli jsme slušný vstup do utkání a podařilo se nám dostat do dvou brankových příležitosti, které jsme ale nevyužili. Soupeř potom převzal iniciativu a zejména v osobních soubojích jsme propadali. Zaslouženě se dostal do poločasového vedení 3:0. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se chceme dostat gólem zpátky do zápasu a zkusit soupeře potrápit, což se povedlo. Byli jsme přesnější na útočné polovině a dokázali jsme během krátké doby dostat na dostřel jednoho gólu. Závěr utkání už byl buď a nebo, a nakonec nás v poslední vteřině Karviná potrestala na konečných 2:4. Musím říct, že výsledek je spravedlivý, soupeř předvedl velmi slušný výkon. Z naší strany, kdy dostaneme první gól a musíme dotahovat, je náš výkon méně sebevědomý a ustrašený, na tom musíme zapracovat," uvedl po utkání trenér U17 Jakub Swiech.


Související fotogalerie

sdílet