Slezský se v neděli střetne s Žižkovem

7. 3. 2024
Redakce

První venkovní utkání jara čeká Slezany v neděli od 10:15 na hřišti pražského Žižkova. V podzimním vzájemném utkání bylo na domácím stadionu k vidění hned šest branek, když hosté dokázali smazat tříbrankové manko.

Opavští fotbalisté zatím prožívají povedený úvod jarní části. Poté co si ve čtvrtfinále poháru poradili s pražskou Duklou a následně v prvním jarním ligovém kole těsně přehráli i Příbram se nyní vydávají do Prahy, kde se v rámci 18. kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY utkají s Žižkovem.

Vítězství Opavanů v úvodním jarním kole s Příbramí se nerodilo vůbec jednoduše a o osudu utkání rozhodla jediná branka, kterou vstřelil těsně před poločasem Blecha, který si na přední tyči našel dobrý centr Kopečného a uklidil jej za záda Melichara. V druhém poločase se Slezané uchýlili spíše k bránění výsledku, což je málem stálo tři body. Největší šanci na vyrovnání měla Příbram v poslední minutě utkání poté, co si na rohový kop naběhl střídající brankář Babka a hlavou trefil tyč, od které se míč odrazil do bezpečí.

V utkání s Příbramí si navíc svou premiéru v žlutomodrém dresu odbyl odchovanec Sebastián Pejša, který se svým výkonem v obranných řadách Slezského podílel na druhé udržené nule v řadě.

Žižkov v prvním utkání jarní časti sezóny cestoval do Brna, kde se utkal s Líšní a zásluhou branky z čtyřiadevadesáté minuty si nakonec odvezl poměrně překvapivou výhru 0:1. Lepší vstup do bojů o záchranu si snad svěřenci trenéra Nikla ani nemohli přát.

Pražské mužstvo se v zimní pauze odhodlalo ke změnám v realizačním týmu, když do pozice hlavního trenéra jmenovalo Marka Nikla, bývalého úspěšného fotbalistu, který ve své kariéře působil pouze ve dvou mužstvech. Jak v Ďolíčku, kde svou kariéru začínal, tak později v Norimberku se stal oblíbencem fanoušků. Svou trenérskou kariéru pak započal před šesti lety jako asistent Tomáše Zápotočného v Příbrami. Těsně před startem jara představila Viktorka na pozici asistenta Pavla Medynského, který například působil jako hlavní trenér v Čáslavi a následně v Bohemians 1905.

Ke změnám došlo i v samotném kádru Žižkova, do kterého zamířila hned pětice hráčů. Na hostování do konce jara dorazil z Hradce Králové zkušený golman Pavol Bajza, toho následoval formou přestupu obránce Josef Divíšek z Brna. Z Českých Budějovic přišel formou hostování obránce David Broukal. Ze Zlína pak dorazil na hostování mladý černohorský útočník Nedjeljko Kovinic. Pětici noviců uzavírá Adam Toula, který do Žižkova dorazil na přestup ze Slavie. V týmu pak nepokračuje hned sedm hráčů z podzimu, konkrétně se jedná o Davida Březinu, Ondřeje Žežulku, Davida Štrombacha, Lukáše Horálka, Tomáše Kuchaře, Daniela Finka a Ondřeje Oravce.

Oba týmy se spolu utkaly již na podzim, tehdejší utkání na stadionu v Městských Sadech skončilo nerozhodně 3:3.

Utkání 18. kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY na stadionu FK Viktoria Žižkov má výkop v neděli 10. března v 10:15.



sdílet