Zdeněk Partyš s Filipem Rydvalem úspěšně složili zkoušky na trenérskou ,,A˝ licenci

20. 3. 2024
Redakce

Hlavní trenér B-týmu Zdeněk Partyš a asistent trenéra A-týmu Filip Rydval včera úspěšně završili své studium trenérské ,,A" licence.

Komentář trenéra B-týmu Zdeňka Partyše

Mám z toho obrovskou radost. Musím říct, že mi spadnul kámen ze srdce, protože jsem prožil rok hrůzy, když to nadnesu. Učení se, kopírování papírů a všechny ty věci okolo byly náročné. Dostal jsem také fantastickou otázku, takže se ten nademnou asi smiloval. Musím přiznat, že jsem se naposled intenzivně učil naposledy na gymplu na maturitu a dalších dvacet let jsem od učení upustil. I z toho důvodu, nebo právě proto, mi to šlo hrozně těžko do hlavy a jsem opravdu rád, že jsem to udělal. Ačkoliv pravdou je, že jsem měl štěstí na otázku, která mi perfektně sedla.

Komentář asistenta trenéra Filipa Rydvala

Chtěl bych navázat na Zdenu, kdy ta licence byla opravdu o teorii. Já mám přeci jen věkem blíže ke škole, takže mi to šlo o něco lépe. Spíše jsem se ale snažil čerpat od ostatních trenérů, kteří tam byli. Vnímal jsem jejich názory a pohledy na fotbal a snažil jsem se si to přenášet více do té praktické stránky. Samozřejmě je momentálně pro mě tady Opava a díky působení společně se všemi trenéry od mládeže až po áčko se posouvám. Samozřejmě, že bych chtěl v trenérském studiu pokračovat, ale to je spíše otázka budoucnosti. Momentálně chci sbírat zkušenosti právě v Opavě, potažmo v dalších angažmá.


sdílet