Devatenáctka dokázala vyhrát na hřišti Baníku, sedmnáctka svůj souboj o první místo nezvládla

6. 6. 2024
Redakce

Dorostenci z U19 dokázali ve středeční předehrávce 30. kola zvítězit na hřišti Baníku a k triumfu v soutěži jim tak stačí bod z posledního utkání. Sedmnáctka ve svém utkání o první místo prohrála.

FC Baník Ostrava U18 - Slezský FC Opava U19 2:3 (1:0)

Branky: 20. Zajac, 81. Jadrníček - 58. Blatný, 61. a 90. Ligač

ŽK: Němčík - Hafera, Ligač

Ostrava: Vodička - Švrček (28. Zástřešek), Kulyk, Raběčný, Němčík, Kyselý, Doležel (60. Perrette), Graclík, Glamoš (60. Jadrníček), Raab (76. Šmíd), Zajac (76. Keňo)

Opava: Hafera - Wehowský, Hejhal, Buchta, Endrych (46. Cileček), Hendrych K. (90. Kožík), Šrek, Kokeš, Ligač, Blatný (80. Pawlik), Vladař

,,Do utkání jsme vstoupili dobře, když jsme si vypracovali hned tři gólové příležitosti. Bohužel pro nás jsme nedokázali ani jednu využít a nakonec jsme inkasovali jako první. Ve zbytku prvního poločasu jsme byli horší, jak v reakci na míč tak v našem pohybu. V poločase jsme si k tomu samozřejmě něco řekli a v druhém poločase to také šlo vidět. Myslím, že by utkání slušela spíše remíza, ale kluci byli odměněni v poslední minutě za to, že věřili a ukázali charakter v podobě týmové soudržnosti. Chtěl bych pochválit všechny hráče za přístup v druhém poločase a zároveň poděkovat klukům z ročníku 2005, pro které to byl poslední zápas v dorosteneckých kategoriích a myslím si, že zakončit dorostenecký věk zrovna výhrou v Ostravě je krásnou tečkou před přechodem do mužů," řekl k zápasu František Metelka.

FC Baník Ostrava U16 - Slezský FC Opava U17 3:0 (2:0)

Branky: 9., 41. a 88. Škrkoň

ŽK: Řehák, Hruška - Šlupina, Faldýn, Prohászka

ČK: - Kožík

Ostrava: Kuchař - Řehák, Saulich, Škubala, Hruška, Ulbrich, Jurásek (79. Mohelník), Hruška (89. Hnilica), Škrkoň (89. Knotek), Cahlík (89. Hrnčárek), Tončík (62. Ledvinka)

Opava: Včelný - Faldýn, Prohászka, Vincker (84. Tkaczyk), Pawlik, Strnadel (60. Oravec), Šlupina, Bolík (60. Kramář), Haloda, Brož (71. Masopust), Kožík

,,Do zápasu jsme šli s tím, že si to jdeme rozdat o první místo, místo toho jsme si vybrali den blbec. Celý zápas bych zhodnotil jako naprosto vyrovnaný. V prvním poločase soupeř dokázal potrestat náš nedůraz po standardní situaci a vedl. Následovala pasáž, kdy jsme si vytvořili tři čisté gólové příležitosti, které jsme zahodili a soupeř před poločasem dokázal dát gól z ničeho a dostal se do vedení o dva góly. Do druhé půle jsme šli s tím, že se pokusíme vstřelit kontaktní branku a zápas zdramatizovat. Opět byl opak pravdou a hned po poločase dostaneme červenou kartu a v uvozovkách bylo po zápase. Přesto i v desíti jsme měli dobré pasáže hry, bohužel v konečném důsledku to nestačilo. Ke konci zápasu jsme vytvořili další chybu po standardní situaci, z čehož nás soupeř opět potrestal. Musím říct, že tento zápas měl všechno, jak kvalitu na hřišti, tak emoce. Nás však srážela efektivita a proto jsme tahali za kratší konec. Gratulujeme Baníku k prvnímu místu a my se musíme připravit na víkendový souboj s Jihlavou a uhájit druhý flek," uvedl k utkání trenér Swiech.


sdílet