Opavští fotbalisté zahajují přípravu na nový ročník

17. 6. 2024
Redakce

Fotbalisté Slezského se v pondělí 17. června sejdou k prvnímu společnému tréninku před začátkem nového ročníku FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY.

Letní příprava slezských fotbalistů začne v pondělí odpoledne prvním společným tréninkem na hřišti, a to pod vedením nově složeného realizačního týmu v čele s trenérem Tomášem Zápotočným.

Kromě už dříve známého odchodu Mohammeda Marzuqa Yahayi do Pardubic už je jasné, že se do přípravy na novou sezónu nezapojí hned šestice fotbalistů z loňského kádru. Jmenovitě jde o Lumíra Číže, Miloše Kopečného, Matěje Helebranda, Davida Vaněčka, Adama Ščudlu (všichni konec smlouvy) a Jakuba Přichystala, který se vrací z hostování do mateřské Olomouce.

„Velkým tématem pro nás určitě byly končící smlouvy Miloše Kopečného a zejména Matěje Helebranda. U Miloše hrálo roli více faktorů, jedním z nich pak byla i jeho chuť vrátit se blíže domů. Matěj měl pak již na jaře menší herní vytížení a navíc chceme dát prostor mladému Sebovi Pejšovi. Klukům tak děkujeme za jejich služby a určitě máme v plánu se s nimi za jejich služby řádně rozloučit," uvedl místopředseda představenstva Martin Latka.

Abychom nezůstali pouze u odchodů, tak už nyní jsou známé i první nové tváře, které se zapojí do přípravy s opavským týmem. Brankářskou trojici nově doplní Matouš Babka z Příbrami, který má povolení se s klubem připravovat a aktuálně se dolazují detaily jeho působení ve Slezsku.

Mezi svěřence trenéra Zápotočného se na zkoušku zařadí také trojice hráčů do pole. Prvním ze zkoušených hráčů bude třiadvacetiletý obránce Felix Čejka, který strávil poslední dvě sezóny v druholigové Příbrami. Další přicházející nováček na zkoušku je odchovancem Hradce Králové. Jednadvacetiletý obránce Vojtěch Baloun zatím strávil celou svou kariéru právě v Hradci, kde si tak připsal i svůj první ligový start. Trojici testovaných hráčů uzavře teprve osmnáctiletý záložník Adam Zelenka z Meteoru Praha, který působil v mládežnických týmech Slavie Praha.

„Kluci mají šanci se ukázat a říct si o místo v kádru. Kromě těchto hráčů pak pracujeme také na dalších posilách, které budeme v následujících dnech postupně oznamovat. Již v průběhu tohoto týdne by se tak do přípravy měli zapojit další nové tváře," dodal Martin Latka.

Do přípravy s týmem se zapojí také Tomáš Vincour, který strávil jarní část sezóny na hostování v Kroměříži.

Z mladých hráčů se do přípravy zapojí Patrik Wehovský a Pavel Šrek, kteří s týmem absolvovali už zimní přípravné období a během jarní části sezóny si připsali i své první starty v A-týmu.

Kromě výše zmíněných hráčů se k týmu přidají také Adam Sochor z B-týmu a talentovaní odchovanci z dorostu Michael Vladař, Josef Blatný a Radek Ligač.

SLOŽENÍ KÁDRU PRO PŘÍPRAVU

BRANKÁŘI

Adam Richter, Matouš Babka, Matěj Hafera

OBRÁNCI

Jiří Janoščin, Jan Kadlec, Sebastian Pejša, Jaromír Srubek, Vojtěch Baloun, Matěj Hýbl, Patrik Wehovský, Tomáš Vincour, Felix Čejka

ZÁLOŽNÍCÍ

Filip Blecha, Jaroslav Málek, Kim Junhyeong, Jakub Rezek, Adam Ondráček, Solomon Omale, Thomas Whiffen, Adam Zelenka, Patrik Haitl, Pavel Šrek, Adam Sochor, Michael Vladař

ÚTOČNÍCI

Tomáš Rataj, Bohdan Velička, Josef Blatný, Radek Ligač


sdílet