MUŽÍK: Prohráli jsme zaslouženě

28. 6. 2024
Redakce

Ladislav Mužík odehrál proti Podbeskidzie Bielsko-Biała celé utkání. Ve dvou případech se pak mohl zapsat také mezi střelce. Jak hodnotí své druhé utkání v opavském dresu se dozvíte v rozhovoru.

Máme za sebou druhé přípravné utkání, ve kterém však prohráváme 0:2. Jak zápas hodnotíš?

Nehodnotím jej vůbec dobře, jelikož jsme prohráli a musím říct, že zaslouženě. Nechytili jsme vstup do utkání a soupeř šel zaslouženě do vedení. Postupem času jsme v prvním poločase začali hrát a vypracovávat si šance. Bohužel jsem je ale nedali. V kabině jsme si něco řekli k tomu, jak chceme hrát, ale opět jsme nechytili vstup a z prvního rohu jsme dostali na 0:2. Pak už nám to moc nešlo, myslím, že nám už docházely i síly, protože jsme hráli skoro všichni devadesát minut.

První poločas ale opravdu volal po brance. Co chybělo?

Možná větší přesnost a rychlejší řešení. Raty tam měl šanci, já se taky dostal do jedné, kdy jsem ho chtěl lobovat, ale bohužel mi to chytil. Na tom musíme zapracovat, protože v lize to taky může být o jednom gólu a my chceme být ti, kteří rozhodnou.

Do šance jsi se dostal také v samotném závěru, kdy jsi se uvolnil a zakončil na bližší tyč.

Šel jsem jeden na jednoho a když jsem se uvolnil, tak jsem chtěl gólmana překvapit na bližší. Asi jsem to měl spíše tlačit na tu zadní.

Na začátku jsi mluvil o těžké přípravě. Tak jak náročné byly prozatím ty dva týdny?

Každá příprava je náročná, ale my můžeme být rádi, že neběháme kilometry někde v lese, ale všechno děláme na hřišti s míčem. Únava určitě je, ale nemůžeme se na to vymlouvat.


sdílet