Wilson Mootoo přestupuje do Opavy

24. 7. 2024
Redakce

Mladý obránce původem z Mauricia, který má za sebou například i starty za tamní národní tým, podepsal v Opavě dvouletou smlouvu s roční opcí.

„Wilson má zkušenosti z reprezentace a je to mladý a rychlostně velmi dobře vybavený hráč, což prokázal i v utkání se Śląskem Wrocław, do kterého se zapojil. Následně bohužel musel z rodinných důvodů odcestovat zpět na Mauricius, což nám celá jednání lehce zkomplikovalo. Nicméně na konci minulého týdne již dorazil zpátky do Opavy a včera se nám povedlo doladit s jeho mateřským klubem přestupní smlouvu," uvedl místopředseda představenstva Martin Latka.

,,Jsem velmi šťastný a vděčný za tuto příležitost. Jedná se o mou první zkušenost v zahraničí a vůbec v profesionálním týmu, takže se na to moc těším a nemůžu se dočkat, až se předvedu fanouškům na hřišti. Jsem nesmírně rád, za to, jak mě přijali kluci v kabině a věřím, že budeme společně úspěšní. Zároveň bych chtěl poděkovat svému agentovi, rodině a svému mateřskému klubu, bez kterých bych se zde nedostal a zároveň doufám, že tuto možnost dokážu naplno využít," uvedl ke svému příchodu Wilson Percy Mootoo.


Aktuálně pracujeme na tom, abychom jej stihli zaregistrovat a aby tak mohl naskočit již do pátečního utkání s Brnem. Nicméně vzhledem k tomu že se jedná o mezinárodní přestup, navíc ještě z africké asociace, je celý proces delší a náročnější než při domácím přestupu," dodal Latka.



sdílet